Binlerce Kişiye Konut Müjdesi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 'Önümüzdeki süreçte dar gelirli vatandaşlarımızın rahat satın almasını sağlayacak koşullarda Türkiye genelinde önemli sayıda konut uygulamasını gerçekleştirmiş olacağız' açıklamalarında bulundu.

04.01.2019-15:26 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-15:19) Binlerce Kişiye Konut Müjdesi!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, basın muhabirleri ile kahvaltı yaptı. TOKİ'nin Türkiye'nin kurumsal bir başarı hikayesi olduğunu ifade eden Bulut yaptığı açıklamalarda, 'Avrupa, Orta Doğu, Afrika olmak üzere TOKİ büyüklüğünde bugün konut üreten başka bir devlet veya özel sektöre ait bir kurum ya da kuruluş yok” ifadelerini kullandı. “TOKİ, şehirlerin yenilenmesinde, gelir düzeyi düşük ve dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmasında çaba sarf eden önemli bir kamu kuruluşudur' ifadelerini kullanan Bulut, konuşmasının devamında şunları söyledi:

'Türkiye genelinde toplam 837 bin konut ürettik. Bunun yüzde 85’i sosyal konut niteliğinde. Son zamanlarda bu oranı daha da yükseklere taşıyarak, yüzde 95 oranlarına çıkararak sosyal konut üretmedeki rakamı yükseltmenin sevincini yaşıyoruz. Hedefimiz yüzde 100 sosyal konut üretecek duruma gelmek. TOKİ bugüne kadar 40 bin 120 yatak kapasiteli 266 hastane, 72 bin öğrenci kapasiteli 189 yurt, 931 adet ticaret merkezi tamamladı. 206 tane kamu hizmet binası, 19 stadyum, yaşam merkezi ve huzur evi yaptık. 14 bin 541 adet sosyal donatıyı bu süreç içerisinde tamamladık. 2018'de toplam 53 bin konutun satışını gerçekleştirdik. 43 bin konutun da vatandaşlarımıza teslimini sağladık. Türkiye genelinde TOKİ'nin brinci el konut satışındaki oranı yaklaşık yüzde 7,5 civarındadır. Kalan kısmıysa tamamen özel sektörde. Yüzde 92,5’lik kısmı özel sektör tarafından yapılıyor. Son 15 yıl içerisinde TOKİ'nin toplam yapmış olduğu yatırım 150 milyar TL civarında.'

TOKİ'nin Millet Bahçelerinde çalışmalarda bulunduğunun altını çizen Bulut, hali hazırda 14 Millet Bahçesi'nin de proje çalışmalarına devam ettiklerine vurgu yaparak, 'Türkiye’nin yeni gündemi Millet Bahçeleri. Millet Bahçeleri de TOKİ dışında tutulmadı. TOKİ, Millet Bahçelerinde de aktif olarak görev almış durumda. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte 28 ilde yaklaşık 25 milyon metrekarelik alanda 52 Millet Bahçesi'nin çalışmaları yürütülmekte. Ocak ayında 3 Millet Bahçesi'nin ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. İstanbul-Pendik, Batman ve Elazığ'ın ihaleleri gerçekleşecek. Şubat ayındaysa Sakarya, Eskişehir, Kayabaşı, Samsun ve Ankara olmak üzere 5 adet yeni Millet Bahçesi'nin daha ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. Şu anda 14 Millet Bahçesi'nin de proje çalışmalarını sürdürüyoruz' dedi.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal