Emel Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Müzik dünyasında zaman zaman konuşulan isimerden birisi olan Emel Taşçıoğlu’nun hayatı ve kariyeri son günlerde sıklıkla araştırılıyor. Peki Emel Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

06.05.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-10:28) Emel Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Sosyal medyada zaman zaman yaptığı açıklamalar sebebiyle müzik dünyasının konuşulan isimlerinden birisi olan Emel Taşçıoğlu pek çok kişinin gündemine girdi. Emel Taşçıoğlu’nun hayatını ve müzik kariyeri hakkında öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki Emel Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Emel Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Emel Taşçıoğlu 22 Temmuz 1964 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren sahnelere giriş yapan Taşçıoğlu, ‘’Güney Kardeşler’’ adlı bir grupla sahne almış, Yunus Karaca’dan nota dersleri almıştır. Eğitimini 1985 yılında Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümüyle tamamlayan ve aynı sene öğretmenlik yapmaya başlayan Emel Taşçıoğlu, 1985 yılında evlenerek bir çocuk sahibi olmuştur.

Emel Taşçıoğlu

TRT Ankara Radyosu’nun Yetişmiş Sanatçı sınavına giren Emel Taşçıoğlu 5 yaşında babası Ali Rıza Güney, ağabeyleri Ekrem Güney ve Ertuğrul Güney ile birlikte "Güney Kardeşler" adıyla gerek sahnelerde gerekse halk konserleri kaset ve plak çalışmalarıyla Türk halk müziği mesleğine başladı.

1988 yılında öğretmenliği bırakan Emel Taşçıoğlu Orta Anadolu türkülerini seslendirmeye başlamış ve en dikkat çekici performansını Kesik Çayır türküsüyle yapmıştır.

Yıllar boyunca TRT’de ses sanatçısı olarak çalışan 58 yaşındaki sanatçı Sel Gider, Kum Kalır albümlerini yayınlamıştır. TRT’den ayrılarak tamamen mesleğine odaklanan Emel Taşçıoğlu Ömür Dediğin programındaki İz Kalır isimli fon müziğini seslendirmiştir. Evli ve iki çocuk annesi olan Emel Taşçıoğlu halen TRT Ankara Radyosu’nda görev almaya devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal