Emekliye müjde! Maaşınızı ikiye katlamanın formülü bu: Halk Bank, Finansbank Yapıkredi yarışa girdi!

Temmuz ayında gelen zamlar üzerine en düşük emekli maaşı 3.500 TL oldu. Bunun üzerine banka promosyonu haberleri en çok aratılanlar arasında yer aldı. Bankalara arası rekabet başlarken en çok hangi banka promosyon veriyor merakları da çoğaldı. Maaşını yüksek almak isteyen emekliler için tüm detaylar haberimizde yer almaktadır. Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Promosyon alma şartları nelerdir? İşte detaylar...

25.07.2022-09:16 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-11:25)

Gelen zamlar sonrasında bankaların vermiş olduğu promosyon ücretlerinde de artış yaşandı. Bunun üzerine her banka kendi bünyesine müşteri çekmek acıda cazip tekliflerde bulundu. 3 yıl süreyle maaşını kendilerinden alma taahhüdü karşılığında promosyon ödemelerin yapılacağı duyuruldu. Yüksek emekli maaşı almak isteyenlerin merak ettiği promosyon ödemelerine dair tüm detaylar haberimizde yer almaktadır 

Bankalar arası rekabet başladı

Haziran ayı enflasyon oranlarının belli olmasından sonra SSK ve Bağ-kur emekli zammı yüzde 42,3 olarak açıklanması halinde en düşük emekli maaşı 3500 TL oldu. Yapılan zamlar sonrasında gözler bankalar tarafından verilen promosyonlara çevrildi. Bunun üzerine vatandaşın merak ettiği sorular yanıtlandı. 

Promosyon tutarını bankalar istediği gibi belirleyebilir mi?

SGK ile protokol imzalayan bankalar promosyon ödemesi yapmaktadır. Bu protokolde en düşük tutar ise topluca belirlenir. Belirlenen rakam altında promosyon ödemesi yapamaz fakat istediği kadar üzerine çıkabilir.

Emekli promosyon ödemeleri

Promosyon ödemeleri ne kadar? 

En son 2020 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzalanan protokolde 1.500 TL'nin altında maaşlar için 500, 1500 - 2500 TL arası için 625, 2500 TL üzeri için maaşlar için 750 TL hesaplaması yapılmıştı. Fakat özel bankalar kendi istekleri doğrultusunda bu kampanya tutarlarını 5.500 TL olarak belirledi. 

Promosyon şartları nelerdir? 

Promosyon alabilmek için aranan tek şart '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdü vermek. Fakat bazı bankalar ek koşul koyarken kimileri ise yalnızca bu şart ile promosyon ödemelerini yapmaktadır. 

Kimler üçüncü promosyonu alacak? 

Emeklilere verilen promosyon ödemeleri ilk olarak 2017 yılının Şubat - Mart aylarında faaliyete geçti. 2017 yılında ilk promosyon alacaklar 2020 yılında ikinci promosyonu alırken üçüncü promosyonlar ise 2023 yılında alınabilecektir. 

Emekli promosyon ödemeleri ne kadar?

Banka tercihi yaparken nelere dikkat edilmelidir? 

'Sadece 3 yıllık taahhüt veririm' diyorsanız, taban tutarı alırsınız. Fakat bazı banklalar şartlara göre tutarları da arttırabiliyor. Bu nedenle yüksek promosyon alabilmek için banka seçimi yapmanız normal karşılanır. Promosyon alacağınız banka ile yapacağınız sözleşmeyi iyice okuyun ve ona göre karar verin. 

Yeni emekli olacağım bankamı nasıl seçebilirim? 

Emekli Sandığı üzerinden emekli olunacaksa, çalıştığınız yere emeklilik dilekçesi verirken maaş ve ikramiye ödemeleri için de banka tercihinizi yazabilirsiniz. SSK ve Bağkur emeklisi oluyorsanız da e-devlet üzerinden SGK il/ilçe Müdürülüğü'nden başvuruda bulunabilirsiniz. 

İade tutarı nasıl hesaplanır? 

Bankalara yapılacak olan iade tutarı, taahhüdün tamamlanmasına kalan süre üzerinden hesaplamaları gerçekleşir. 

Promosyon ücretleri

Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? 

Alınan yeni karar üzerine bankalar arası kampanya 7 Temmuz 2022 - 37 Ağustos 2022 tarihleri arasında nakit promosyon alan müşteriler bu kampanyadan yararlanabilecek. 

Garanti BBVA

Emekli maaşını taşıyan müşteriler için 5000 TL'ye kadar promosyon imkanı tanımaktadır. Bunun yanı sıra ise maaşını taşıyanlar yanında her getirdikleri bir kişi için 250 TL kazanma imkanı vardır. 

Türkiye Finans

Emekli maaşını Türkiye Finans bankasına taşıyanlara 3500 TL tutarında promosyon ödemesi yapılacağı duyuruldu. Aynı zamanda yanında getiren bir kişi içinde 250 TL ödeme yapılacaktır. 

Yapı Kredi 

Emekli maaşını taşıyan herkese 4000 TL promosyon fırsatı verileceği açıklandı. 31 Temmuz 2022 tarihine kadar yapılan taşımalar da 3 yıl boyunca kalma sözüyle beraber promosyon ödemeleri hesaplara yatırılacaktır. 

Promosyon ücretleri

Akbank 

Akbank üzerinden maaş taşıma işlemi yapanlar ise 3 yıl kalma sözüyle beraber 3500 TL promosyon ödemesi alacaktır. 

QNB Finansbank 

Emekli maaşını taşıyan herkese 4000 TL promosyon ödemesi verilirken ödemeler de banka hesaplarına yapılacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal