Emekliye müjde gelecek mi? İkramiye ücretleri ne kadar olacak? Vatandaştan 4 bin lira beklentisi!

2022 yılında asgari ücrete yapılan yüzde 50,51'lik zam oranı ve emekli maaşlarında görülen yeni zamlı ücretlerin ardından, vatandaşların aklına Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen emekli ikramiyelerinde de artış olur mu sorusu gelmeye başladı. Özellikle yeni yılla birlikte gelen birçok zam vatandaşları zorlamaya başladı. Bu bağlamda bayramda gelebilecek iyi bir ikramiye insanlara biraz olsun rahat nefes aldırabilir.

11.03.2022-12:23 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-12:31) Emekliye müjde gelecek mi? İkramiye ücretleri ne kadar olacak? Vatandaştan 4 bin lira beklentisi!

Milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı 2022 emekli ikramiyelerine yapılacak artışta! Birçok kişi tarafından yakından takip edilen emekli bayram ikramiyesi oranlarında ise ortaya atılan tahminler insanların kafalarının iyice karışmasına sebep oldu. Yılda iki defa tüm emeklilere ve ilgili grupta yer alan vatandaşların hesaplarına yapılan ödemelerde ciddi bir zam beklentisi oluşmuş durumda. Son düzenlemeye göre yılda 2 bin 200 lira olarak gerçekleştirilen ödemelerin bu oranın üzerine çıkması bekleniyor. Peki, Ramazan ve Kurban Bayramında alınan emekli ikramiyesi ne kadar? Emekli ikramiye zammı belli oldu mu? Ödemeler ne zaman yapılacak? Tüm detaylar haberimizde..

2022 emekli ikramiyesi ne kadar oldu?

Emekli ikramiyeleri geçtiğimiz sene yapılan artış sonrasında bin 100 lira olarak dini bayramların öncesinde ilgili kişilerin hesaplarına aktarılıyor. Peki emeklilere yapılan bu ikramiye ödemeleri ne kadar oldu?

Bayram ikramiyeleri 4.000 TL’ye mi çıkacak?

2018 yılında uygulamaya konulan sistemle birlikte emekliler bin lira ile başlayan ikramiye ödemelerinin şuanda 2 bin liranın üzerine çıkarılmasını talep etmeye başladı. Konuya ilişkin merak edilen detayları kaleme alan Prof. Dr. Cem Kılınç ise emekli ikramiyelerinde yapılacak artış hakkında detayları kamuoyuna duyurdu.

Emeklinin 2022 yılında da satın alma gücünün korunmasına yönelik destekler kapsamında ikramiye ödemeleri de bulunuyor. Bu bağlamda ikramiye ödemelerinde geçen yıl yapılan zamla, ödenen tutar bin 100 liraya kadar çıkarılmıştı. Bu yıl ise en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 lira ya da 2 bin lira dolaylarına çıkarılması yönünde beklentiler oluşmaya başladı.

Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ikramiye ödemelerinin tarihleri ise en çok merak edilen konuların başında geliyor. Buna göre emekli bayram ikramiyeleri her yıl iki dini bayram öncesinde hesaplara aktarılıyor. Bu sebeple emekli ikramiyeleri bu yıl da iki bayram öncesinde yapılacak. Yani bu yılın ilk ikramiye ödemesi Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlarla buluşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal