11.03.2021-14:08 (Son Güncelleme:11.03.2021-14:08)


1

Ocak ayında zamlı maaşlarını alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri intibak yasası çıkarsa zamlı maaş alabilecek. Memur emeklilerini de toplu sözleşmeyle zam alabilirler. Eğer intibak yasası hayata geçerse emekliler ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılacak.



2

Milyonlarca emekli kurum değişikliğinden kaynaklanan maaş farkının ek ödemeyle kendilerine geri ödenmesini bekliyor. Eğer bu talep hayata geçirilirse, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödemeyle emekliye ödenecek.



3

Çıkması beklenen intibak yasası için 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerin farkları ödenebilecek. Bu durum memur emeklileri için toplu sözleşmeyle gerçekleşebilecek.



4

Memur emeklileri intibak talebinin Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine taşınması ve karara bağlanması beklentisi içinde.



5

EK ÖDEME OLACAK MI?

EK ÖDEME OLACAK MI?

Talep hayata geçirilirse, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödemeyle ortadan kalkacak.



6

Düşük maaş sahiplerine de aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilebilecek.



7

EMEKLİYE 355 TL ZAM

EMEKLİYE 355 TL ZAM

2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK'lıların talebi hayata geçerse, ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılmış olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR