Emeklilik için gün sayanlara müjde! SGK'ya dilekçe verenlere 3 maaş birden ödenecek

Emeklilik için gün sayanlara müjdeli haber geldi. Alınan bilgilere göre SGK'ya dilekçe verenlere 3 maaş birden ödenecek. Ödeme konusunda tek şart isteniyor. Detaylar haberimizde...

16.05.2022-22:10 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-22:10) Emeklilik için gün sayanlara müjde! SGK'ya dilekçe verenlere 3 maaş birden ödenecek

Emekli olmanın hayalini kuran ve her geçen günün hesabını yapan milyonlarca vatandaş, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) dilekçesini verdi ve emeklilik zamanlarını beklemeye başladı. Prim günü ve yaş şartlarını tamamlayan emekli adaylarının nakit sorunu yaşamaması için nakit avans fırsatı devreye girdi. Buna göre SGK'ya dilekçe verenlere 3 maaş birden ödenecek.

SGK'ya dilekçe verenlere 3 maaş birden ödenecek

SGK’ya dilekçe veren vatandaşlara müjdeli haber geldi. Prim gününü dolduran ve yaş şartını da tamamlayan vatandaşlara 3 aylık nakit avans verilecek. Toplu olarak alınan ödemeler maaş bağlanır bağlanmaz taksit taksit ödeniyor. Başvuru yapmak için SGK’ya dilekçe verilmiş olması yeterli olacak.

Emekli olmuş olan vatandaşlara ise henüz 3 aylık nakit avans fırsatı sunulmadı. Konu hakkında resmi bir açıklama da yapılmış değil.

3 maaş

Emeklilere zam ne zaman yapılacak?

TÜİK’in Nisan ayı enflasyon oranlarını açıklaması sonrası Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammının ne kadar olacağı tartışılmaya başlandı. TÜİK’in Nisan ayı enflasyon artış oranını yüzde 31,71 şeklinde açıklaması sonrasında gözler Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

Söz konusu 2 ayda enflasyon oranları sıfır bile olsa memur ve memur emeklilerine yüzde 31,71 oranında zam yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal