Emeklilerin beklediği haber geldi: Rakam netleşmeye başladı

Emekli ve memurlara yapılan yüzde30’lık zam oranından sonra yakın tarihteki başka bir ödeme, merak konusu oldu. Emekliler ödenmesi planlanan bayram ikramiyeleri şimdiden konuşulmaya başlandı. Kulislerden gelen bilgilere göre ikramiye tutarının 2 bin 860 TL olabileceği konuşuluyor.

10.01.2023-10:18 - (Son Güncelleme: 10.01.2023-11:39) Emeklilerin beklediği haber geldi: Rakam netleşmeye başladı

Ramazan Bayramı bu yıl 21-24 nisan arasında olacak. Bayrama 2,5 ay kala emeklilere verilecek ikramiye şimdiden gündeme oturdu. Emeklilere gelen yüzde 30’luk zam oranından sonra akıllara gelen ilk sorulardan biri “emekli ikramiyeler ne kadar olacak?” şeklinde oldu.

Emekliler 2018 yılından beri bayram önceleri düzenli olarak ikramiye alıyor. Geçen yıl  bin 100 TL emekli ikramiyesi yapılmıştı.

Emekli maaşlarına yapılan yüze 30’luk zam bayram ikramiyelerine de uygulanırsa söz konusu yeni bayram ikramiyesi tutarı bin 430TL’ye yükselecek. Kurban Bayramı’yla birlikte ikramiye tutarı 2 bin 860 TL olacak.

Emeklileri umutlandıran bir takvim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. Bu imtihandan da AK Parti'nin başarıyla geçmesini sağlamak hepimizin sorumluluğundadır" demişti.

Başkan Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. Bu imtihandan da AK Parti'nin başarıyla geçmesini sağlamak hepimizin sorumluluğundadır" demişti.

Emekliye bir müjde daha, rakamlar netleşmeye başladı

Erdoğan duyuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'seçimler öne çekilebilir' ifadeleri gündem yarattı. Kulislerde 14 Mayıs tarihi öne çıkarken, bu durumda seçim Ramazan Bayramı'nın kısa süre sonrasına denk gelecek.Seçime bu kadar yakın bir tarihte emeklilerin beklentilerinin karşılanması ise yüksek bir olasılık olarak değerlendiriliyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal