Emeklilere sevindiren haber! SGK emekli maaşına beklenen zam geldi! Emekli maaşı 4.560 TL olacak

Memur ve emeklilerin beklediği haber sonunda geldi. Uzun süredir memur ve emekli maaşlarına yapılması beklenen zamlar konuşuluyordu. Bunun zerineyse Temmuz ayında gelmesi beklenen zam kararı hakkında bir gelişme yaşandı. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına gelmesi beklenen zam oranının kısmen netleştiği açıklandı.

24.05.2022-23:50 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-23:50) Emeklilere sevindiren haber! SGK emekli maaşına beklenen zam geldi! Emekli maaşı 4.560 TL olacak

Memur ve emeklilerin uzun süredir bekledikleri maaşlara yapılacak olan zam haberi sonunda geldi. Temmuz ayında maaşlara yapılacak olan zammın kısmi olarak netleştiği aktarıldı. Temmuz ayında memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek olan zam oranı için hesaplamalar hızlanırken emekli maaşlarına tarihinin en büyük zammını yapılması bekleniyor.

Dört aylık toplanan veri kapsamında zam oranı netleşmeye başlarken iki aylık veri de en az Nisan ayı enflasyonu kadar çıkarsa uzmanlarca zam oranının %40 civarında olabileceğini söyleniyor. Uzmanların hesaplamalarına göreyse en düşük emekli maaşının 6.000 TL olabileceği düşünülüyor.

Son iki aylık veri kaldı

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileriyle beraber memurların maaşlarına yılda iki kez olmak üzere enflasyon oranında zam yapılıyor. Ocak ayında yapılan zammın ardından artan enflasyon rakamları karşısında giderek erimesi sebebiyle Temmuz ayında yapılacak olan zammın heyecanla beklendiği belirtiliyor. Açıklanan enflasyon rakamları sonrasında geriye kalan 2 aylık verilerin de açıklanması bekleniyor. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon verisi kapsamında maaşlara gelecek olan zammın netleşmesiyle son 2 aylık veride gelince kesin zam oranlarının açıklanması bekleniyor.

SGK emekli maaşına beklenen zam geldi! Emekli maaşı 4560 TL olacak

Yüzde 40 zam olacak

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) Mayıs'ın başlarında Nisan ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 4 aylık veri kapsamında zam oranı %31 olarak belirlendi. 4 aylık verilerin kesinleşmesi sonrasında gelecek zam oranında kesinleşmesi için son 2 ayın da verileri bekleniyor. Bu doğrultuda uzmanlar tarafından yapılan hesaplamalar doğrultusunda en az 2 aylık verinin de Nisan ayındaki veriler gibi çıkması durumunda maaşlara %35 ila %40 oranında zam yapılabileceği öngörülüyor.

Enflasyon oranlarına bakıldığında 6 aylık enflasyonun en düşük %38,5 olması beklenirken yapılan analizler doğrultusunda ise %40 oranında zam olabileceği düşünülüyor. SSK ve Bağ-Kur’lular içinse Temmuz ayında maaşlarına gelecek olan zammın %38.5’in üzerinde olabileceği söyleniyor. Buna göre en düşük memur maaşı da 9.303 TL olabilir.

SSK emekli maaşları 4.559 TL olacak

Düşünülen rakamlar doğrultusunda zam oranları gerçekleşirse en düşük memur emeklisi maaşının 6.000 TL, 2000'den önce emekli olan SSK’lıların 3.292 TL olan maaşlarının ise 4.559 TL olabileceği aktarıldı.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal