Emeklilere karşılıksız ödeme müjdesi geldi! Geri ödemesiz 6 bin TL şimdi hesaplarda

Milyonlarca emeklinin beklediği Temmuz ayı maaş zamları yoğun ilgi görürken gelen son dakika haberi üzerine bankalarda promosyon ödemelerinin arttırıldığı belirlendi. Emeklilere karşı ödemesiz 6 bin TL verileceği açıklandı. Bu ödemeler kimlere ve nasıl yapılacak? İşte detaylar...

14.06.2022-20:28 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-20:28) Emeklilere karşılıksız ödeme müjdesi geldi! Geri ödemesiz 6 bin TL şimdi hesaplarda

Emeklilere toplamda 6 bin TL verileceği açıklanırken promosyonu en çok veren banka da merak konusu oldu. Verilecek bu ödemenin 3.750 TL'si peşin verilirken kalan kısım ise maaşlara yansıtılacaktır. Bu ödemelerde sadece emekliler değil onun yanı sıra SSK, Bağkur, dul ve yetim aylıkları için de geçerlidir. Peki, hangi banka daha çok promosyon veriyor? 6 bin TL ödeme kimlere yapılacak?

Toplamda 6 bin TL karşılıksız ödeme

Bankalar arasında promosyon rekabeti başlarken promosyon ödemelerinde de artış yaşandı. Emekli olan vatandaşlar maaşları ve ek ödemelerle beraber 6 bin TL'ye kadar geri ödemesiz ödeme alabilecekler. Fakat bunun için öncelikle aranan şart kişinin maaşını o bankaya taşıyarak 3 yıllık anlaşma yapmasıdır.

emekli bayram öncesi müjde

Bankaların kendi bünyesinde belirlediği promosyon ödemelerinin ne kadar olduğu merak konusu olurken araştırmalar başladı. Alınan maaşa göre değişkenlik gösteren ikramiyeler için bankalar duyurularda bulundu.

Yeni emekli olanlar

Yeni emekli olacaklar maaşlarını SGK'nın anlaşmalı bankasından aldıktan sonra banka değiştirme hakları bulunmaktadır. Her banka 3 yıl şartı koyar ve devamında her 3 yılda bir emekli maaşınızı aldığınız bankayı değiştirmekte özgürsünüz.

Emeklilere promosyon ödemesi

En avantajlı banka

Köklü bankalardan olan TEB vatandaşlara maaşlarını kendi bünyesinden alması şartı tanıyarak ve en az 2 faturayı otomatik ödeme talimatına vermesi haline 3.750 TL promosyon ödemesi yapacağını belirtti. Buna ek olarak ise yanında getirdiği yakınları içinde ayrıyeten 250 TL alarak toplamda 2500 TL nakit ödeme elde edebilir.

Her kişi yanında 10 emekli yakınını bankalara getirerek toplamda 6.250 TL ödeme alacağı duyurusu yapıldı. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal