Emeklilere kamu binalarında konaklama fırsatı: KYK’larda denize sıfır tatil

Milyonlarca emekli bu yaz KYK yurtlarında ücretsiz olarak tatil yapabilecek. Akdeniz ve Ege taraflarındaki yurtların bazıları denize neredeyse sıfır olan mesafesiyle ve yüksek yatak kapasiteleriyle dikkat çekiyor.

23.05.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 23.05.2024-17:31) Emeklilere kamu binalarında konaklama fırsatı: KYK’larda denize sıfır tatil

Milyonlarca emekli, bu yaz Akdeniz ve Ege'nin popüler turizm merkezlerindeki KYK yurtlarında ücretsiz konaklama fırsatı bulacak. Emekliler, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırken aynı zamanda kültürel ve tarihsel zenginlikleri keşfetme şansı yakalayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki uygun yurtların bu yaz bir aylığına emeklilere ücretsiz olarak tahsis edileceğini açıkladı. Hangi illerin bu kapsama dahil edileceği, kaç yatak kapasitesinin sisteme alınacağı ve önceliğin çalışmayan emeklilere verilip verilmeyeceği gibi detaylar kısa süre içinde netleşecek. Emeklilerin 15 Temmuz - 15 Ağustos tarihleri arasında yurtlarda 7 gün konaklaması planlanırken, Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Muğla'daki KYK yurtlarında toplamda yaklaşık 65 bin yatak kapasiteli 62 KYK yurdu bulunuyor.

KYK’larda denize sıfır tatil

Akşam’da yer alan habere göre; bu yurtların önemli bir kısmı Alanya, Çeşme, Fethiye, Ayvalık ve Kuşadası gibi deniz kenarındaki doğa ve tatil cenneti beldelerde yer alıyor. Muğla'nın Fethiye, Ortaca, Milas; Antalya'nın merkez, Alanya, Manavgat, Kumluca, Gazipaşa, Serik; Aydın'ın Kuşadası; İzmir'in Çeşme, Urla, Bergama, Bayındır; Balıkesir'in Bandırma, Burhaniye, Manyas, Ayvalık, Gönen gibi turistik ilçelerindeki KYK yurtlarının bir kısmı ya da tamamı bu yaz bir aylığına emeklilere kapılarını açacak. Binlerce emekli, ünlü turizm merkezlerinde ücretsiz konaklayarak deniz, kum ve güneşin keyfini çıkaracak; aynı zamanda kültürel ve tarihsel zenginlikleri yerinde görme, spor ve eğlence imkanlarından yararlanma fırsatı bulacak.

Emeklilere kamu binalarında konaklama fırsatı: KYK’larda denize sıfır tatil

Otel fiyatlarına göre daha ucuz

Bu tatil beldelerindeki otel fiyatlarıyla karşılaştırıldığında, emeklilere on binlerce hatta yüz binlerce TL değerinde jest yapıldığı ortaya çıkıyor. Temmuz ayında Çeşme'de gecelik kişi başı konaklama fiyatları tesisin kalitesi ve yıldızına göre 3 bin ila 20 bin TL arasında değişiyor. Benzer rakamlar diğer tatil yörelerinde de dört haneli tutarların altına düşmediği gibi beş haneli tutarların da yaygın olduğu görülüyor.

Emeklilere kart sistemi de geliyor

Ayrıca, emekliler için uygulanacak kart sisteminde de zincir marketler ve giyim mağazalarıyla işbirliği çalışmaları sürüyor. Emekli vatandaşlar, Troy özellikli fiziki kartla, sisteme dahil olacak eczane, market ve giyim mağazalarından yüzde 5-15 oranında indirimli alışveriş yapabilecekler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal