Emeklilere ihtiyaç kredisi müjdesi: Neredeyse sıfır faiz imkanı! Kolay kredi nasıl alınır?Emeklilere ihtiyaç kredisi müjdesi: Neredeyse sıfır faiz imkanı! Kolay kredi nasıl alınır?

Nakit paraya ihtiyacı olanların direk aklına gelen ihtiyaç kredileri olurken hangi bankaların bu imkanı sunduğu merak edilmektedir. Emeklilere verilen müjde üzerine sıfır faizli kredi imkanı gündeme geldi. Bankalara göre değişkenlik gösteren faiz oranları nedeniyle vatandaşlar araştırmalara başladı. İhtiyaç kredi nedir, nasıl alınır? Sıfır faiz ile kredi imkanı sunan bankalar haberimizde yer almaktadır

14.07.2022-15:21 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-15:57)

Seyahat, eğitim, evlilik, giyim, yol veya borcu olan kişilerin anında nakit paraya ihtiyaç olabildiği gibi direkt olarak ihtiyaç kredilerine yönelim yapılır. Kredi hesaplamaları ve faizler ise fazlasıyla önem arz ederken vatandaşlar daha düşük faizli kredi araştırmalarına başladı. İhtiyaç kredisi veren bankalar ve detaylar...

İhtiyaç kredisi nedir? 

Kişilerin ticari amaçlar dışında herhangi bir nedenden dolayı paraya ihtiyaç olunduğunda ya da borçların kapatılması için bankalar tarafından verilen ihtiyaç kredisi sıklıkla tercih edilmektedir. İhtiyaç kredisi belirli süre karşılığında tüketiciye verilir. Kredi çekilen miktarın üzerinde bankalara geri ödeme yapılmaktadır. Ödemeler ise kişinin tercih ettiği para miktarına göre farklılık gösterir. 

İhtiyaç kredisi faiz hesaplama

İhtiyaç kredisi nasıl alınır? 

-18 yaşından büyük olmak

-Gelir belgesi

-Sigorta girişinin olması

-Kredi notunuzun yeterli olması.

-Kredi çekerken en önemli kriterlerden birisi de kredi notudur. -Tüketicinin kredi notu ne kadar yüksekse bankalardan kredi alabilme imkanı daha kolaydır. 

İhtiyaç kredisi nasıl hesaplanır? 

her bankanın faiz oranları farklılık göstermektedir. MB tarafından alınan karar göre bankalar faiz oranlarını belirler. Alt - üst faiz oranı sınırlarına göre hesaplanan faiz oranları serbest şekilde açıklanır. 

20.000 TL ve 24 ay vade ve faiz oranı yüzde 1,70 için kredi hesaplaması yapılırsa aylık taksit 1.062,22 TL, toplam geri ödeme 25.593,28 TL olur.

50.000 TL ve 36 ay vade ve faiz oranı yüzde 1,70 için kredi hesaplaması yapılırsa aylık taksit 1.974,27 TL, toplam geri ödeme 71.323,72 TL olur.

Halk Bank, Ziraat Bank , Vakıf Bank'ta emeklilere kredi imkanı sağlamaktadır.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal