EMEKLİLER ZİL TAKIP OYNAYACAK! Taban emekli maaşları 10 Bin TL’den 17.002 TL’ye YÜKSELİYOR

Emekli vatandaşların uzun süredir beklediği seyyanen zammın yerine yeni bir çalışmanın üzerinde duruluyor. Bu çalışmayla beraber hane gelirinin güncel asgari ücrete tamamlanması durumu söz konusu.

20.03.2024-09:37 - (Son Güncelleme: 20.03.2024-10:14) EMEKLİLER ZİL TAKIP OYNAYACAK! Taban emekli maaşları 10 Bin TL’den 17.002 TL’ye YÜKSELİYOR

Ocak 2024 itibariyle emekli vatandaşlar ilk zamlı maaşlarını almaya başladı. Taban emekli maaşları açıklamayla birlikte 10.000 TL’ye sabitlenmişti. Lakin enflasyon oranlarının yükselmesiyle beraber emekli vatandaşların geçim sıkıntısı gün ve gün artmaya devam ediyor. Bu durum seyyanen zam konusunu tekrar tekrar gündeme getiriyordu. Hal böyle olunca hükümet emekli vatandaşların ceplerine bir nebze de olsun rahatlatabilmek, enflasyonla mücadele edebilmek için yeni yöntemlere imza atıyor. 

Seyyanen zam yerine gelir desteği sağlanabilir

Kulisten gelen haberlere göre emekli vatandaşlar için sosyal yardımlara ayrılan bütçeden faydalanarak emekli maaşlarına destek ödemesi sağlanacak. Böylelikle en düşük emekli maaşı alan emekli vatandaşların geliri güncel asgari ücrete yani 17.002 TL’ye tamamlanacak. 

EMEKLİLER ZİL TAKIP OYNAYACAK! Taban emekli maaşları 10 Bin TL’den 17.002 TL’ye YÜKSELİYOR

Sunulacak olan bu sosyal yardım formülüne yönelik kulisten belirli şart ve tarihlerin belirlenmeye başlandığı haberi alındı. Emeklilere yapılacak olan bu sosyal destek bazındaki yardım sayesinde emekli vatandaşların taban ödemelerinin asgari ücret seviyesine sabitleneceği konuşuluyor. 

Emeklilere yeni destek ödemesini şartları neler?

Emeklilere özel olarak tasarlanacak bu yeni destek sisteminden ek geliri olmayan emekli vatandaşlar faydalanabilecek. Buna ek olarak emekli vatandaşların kendi evinin bulunmaması ve kirada oturmaları gerekiyor. Tabii ki de tüm şartlar yasa tamamen hazırlanıp Meslis’e sunulduğu zaman belli olacak.

498 milyarlık yardım için ayarlamalar yapılıyor

Belirli şartları taşıyan emekli vatandaşlar için sunulacak olan bu destek ödemelerinin nakdi yardım olarak değil ayni yardım olarak sağlanacağının altı çiziliyor.  Genel bütçeden ayrılarak toplamda 498 milyar liralık ödeneğinin kullanacağı konuşulanlar arasında.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal