Emekli ve memur zam farkı ne kadar oldu? 2024 TÜİK 2 aylık enflasyon farkı yüzde kaç?

TÜİK’in Şubat ayı enflasyon rakamlarını açıklaması sonrasında memur ve emeklilere verilecek olan enflasyon farkının 2 aylık süreçte yüzde kaç olduğu kaydedildi. Peki Emekli ve memur zam farkı ne kadar oldu? 2024 TÜİK 2 aylık enflasyon farkı yüzde kaç? İşte detaylar…

04.03.2024-11:06 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-17:23)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Memur ve emekli maaş zamları için önemli bir veri olan enflasyon rakamları sonrasında enflasyon farkının yüzde kaç olduğu konusunda araştırmalar sürüyor. Bilindiği üzere memur ve emeklilerinin maaşlarına yılda 2 defa olmak üzere enflasyon farkı uygulanıyor. Peki Emekli ve memur zam farkı ne kadar oldu? 2024 TÜİK 2 aylık enflasyon farkı yüzde kaç? 

2024 TÜİK 2 aylık enflasyon farkı yüzde kaç? 

Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisini yakından ilgilendiren yılın ikinci enflasyon verisi açıklandı. Şubat ayında aylık enflasyonun yüzde 4.53 olarak gerçekleşmesi, büyük bir öneme sahip bir gelişme olarak kaydedildi. 

Emekli ve memur zam farkı ne kadar oldu? 2024 TÜİK 2 aylık enflasyon farkı yüzde kaç?

Bu veri üzerine SGK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayı için belirlenen yüzde 6.70 enflasyon farkına ek olarak Şubat ayı için yüzde 4.53 enflasyon farkını da kazandılar. Bu durum, ikinci ay için zam oranının yüzde 11.53 olarak belirlenmesine yol açtı. Ancak, bu zam Ocak ayından itibaren birikimli olarak hesaplanacak ve Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacak. Geriye kalan Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verilerinin açıklanması ise merakla bekleniyor, çünkü bu veriler sonrasında zam oranları yeniden değerlendirilecek.

Zam farklarının Temmuz ayının başında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal