Emekli olmak isteyenlere müjde: Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Kamuda görev alan çalışanların emeklilik işlemleriyle ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamu Görevlilerinin Emeklilik İşlemleri ile İlgili Genelge’ye göre kamu kurum ve kuruluşlarında 15 Kasım 2022 tarihinden başlayarak başvuru, onay ile diğer bilgi ve belgeler sadece Hizmet Takip Programı (HİTAP) sistemi üzerinden SGK’ya aktarılacak. Detaylar haberimizde...

10.09.2022-09:21 - (Son Güncelleme: 10.09.2022-12:25) Emekli olmak isteyenlere müjde: Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de bugün kamu görevlilerini ilgilendiren bir karar yayımlandı. 2022/14 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelge’ye göre , 31 Mayıs 2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan kamu görevlilerinin özlük dosyalarında yer alan bilgilerin elektronik ortama aktarılmasına imkan tanıyan HİTAP'ın, söz konusu sigortalıları çalıştıran tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açık olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı sorumluluğunda yürütüldüğü vurgulandı.

Kamu çalışanlarını ilgilendiriyor

Yayımlanan genelgede, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı tarafından yapılan emeklilik işlemlerinin hızlı ve hatasız bir şekilde yapılabilmesi için  sigortalı sayılan kamu görevlilerini çalıştıran kamu kurum ve kuruluşlarından, gerekli kurumsal ve teknik altyapı hazırlıklarının en geç 2 ay içinde tamamlanarak personele ait bilgilerin HİTAP'a eksiksiz ve güncel biçimde aktarılması, emeklilik işlemlerine ilişkin başvuru, onay ve diğer bilgi ve belgelerin 15 Kasım tarihinden itibaren yalnızca HİTAP üzerinden gönderileceği kaydedildi.

Kamu çalışanları genelgesi Resmi Gazete

SGK ayrıca talep edildiği durumların haricinde posta yoluyla bilgi ve belge gönderimine son verilmesini ve emeklilik işlemlerinin de Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca HİTAP'ta yer alan bu bilgi ve belgeler üzerinden gerçekleştirilmesi istedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal