Emekli memur yeni maaş tablosuyla karşı karşıya! TÜİK MART ENFLASYONUNU AÇIKLADI: Maaşlar 26.678 TL’yi bulabilir

Emekli maaşlarına ve memur maaşlarına ek zam taleplerinde gözler tekrardan Temmuz ayına çevrildi. Temmuz ayı içerisinde ek yeni bir zammın olacağı pek çok uzman tarafından aktarılırken, yolun yarısına gelinmiş olacak. Peki enflasyon oranını artışla güncel memur ve emekli maaşları kaç TL’ye kadar çıkabilecek?

03.04.2024-10:14 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-11:43) Emekli memur yeni maaş tablosuyla karşı karşıya! TÜİK MART ENFLASYONUNU AÇIKLADI: Maaşlar 26.678 TL’yi bulabilir

Emekli ve memur vatandaşlar için zam taleplerinin seçim öncesi sonuçlanacağı beklentiler arasındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konuyla ilgili açıklama olmayınca, gözler tekrardan Temmuz ayına çevrildi. TUİK tarafından açıklanacak Mart ayı enflasyon rakamlarına odaklanılmışken, son dakika açıklaması geldi. Mart ayında %3,16 artışa geçen enflasyon, yıllık olarak %68,50’ye ulaşım sağladı. Hal böyle olunca vatandaşlar zamlı memur ve emekli maaşlarını araştırmaya başladı. Peki SSK Bağ – Kur memur emeklisinin zamlı maaşları ne kadar olacak. 

Mart ayı enflasyon oranı açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün saat 10:00’da mart ayının enflasyon oranı açıklanacaktı. Beklenen açıklama tam vaktinde geldi! Son dakika açıklamasıyla enflasyon Mart ayı içerisinde %3,16 artışa geçti. Yıllık enflasyon oranı ise %68, elliye kadar yükseldi. Tüketici fiyat endeksi ocak ayında %6,70’yken, Şubat ayında %4,53 oranında artış göstermişti.

Emeklilerin taban maaşı 10.000 TL’den ödeniyor

Ocak 2024 te SSK emekli maaşı ve Bağ - kur emekli maaşı %11,68’lik refah payı artışı ile yükseltilmişti. Böylelikle refah payı artışıyla beraber %49,25 oranında zam yapılmıştı. 4A, 4B,  4C kapsamında olan bütün emeklilerin maaşları eşitleyerek en düşük emekli maaşı 10.000 TL’den yatırılmaya başlanmıştı. 

Emeklilerin taban maaşı 10.000 TL’den ödeniyor

Memur maaş zamlarında kesin rakam açıklandı

Memur maaş zammı için ise toplu sözleşme zammı devreye girecek. %10 olarak uygulanmaya başlamış olan toplu sözleşme zammıyla beraber hesaplama yapıldığı zaman, 2 aylık memur enflasyon farkı hesaplandığı zaman zam oran %6,68 olmuştu. Mart ayı enflasyon oranlarının da TUİK tarafından açıklanmasıyla birlikte yetkililer konuyla ilgili yeni rakam güncellemeleri yapacaklar.

Memur maaş zamlarında kesin rakam açıklandı

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal