Emekli maaşı ne kadar olacak? 2024 emekli maaş zammı belli oldu mu? Bakan Işıkhan’dan emekli zammı açıklaması

Yeni yılda emekli maaşına yapılacak olan zam milyonlarca vatandaş tarafından şimdiden araştırılıyor. Ekonomik olarak refaha kavuşmak isteyen emekli vatandaşlar hükümetten kendilerini geçindirmeye yetecek bir zam oranı bekliyor. Çalışma Bakanı Işıkhan’dan konu hakkında önemli bir açıklama geldi. Peki Emekli maaşı ne kadar olacak? 2024 emekli maaş zammı belli oldu mu? Detaylar haberimizde…

20.10.2023-17:46 - (Son Güncelleme: 20.10.2023-17:46)

Bu yıl iki defa zamlanan emekli maaşının 2024 yılında yüzde kaç oranında bir zam alacağı sorusu 2023 yılının yavaş yavaş sonuna gelinmesiyle beraber gündemde yer almaya başladı. Vatandaşlar SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarının kaç lira olacağını öğrenmek için arama motorlarına yönelerek son gelişmeleri araştırıyor. Peki Emekli Maaşı ne kadar olacak? 2024 emekli maaş zammı belli oldu mu?

Emekli maaşı ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz haftalarda SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 38, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 50’ye yakın artış yapılacağını söylemişti.

Bakan Işıkhan hafta sonu yaptığı açıklamada ise, ”İnşallah yılbaşı itibarıyla da maaşlarda yapılacak iyileştirmelere dair yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gereken adımları atacağız” dedi.

2024 Emekli Maaş Zammı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Milletimize verdiğimiz, çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için de bugüne kadar pek çok düzenleme yaptık. Enflasyonun hala yüksek oranda seyretmesinin bizim bu çabamızı sekteye uğrattığınının elbette farkındayız. 

Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Emeklilerimizi rahatlatack yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçireceğiz." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal