Emekli maaşı 10.000 TL olan vatandaşa müjde var! Bu yeni oranda maaşlara eklenecek yeni zamlı maaşlar tek tek hesaplara yatırılacak

2024 yılının Mart ayının ortalarına gelmişken, emekli vatandaşlara müjde dolu bir haber daha verildi. Alınan kararla maaşlara yeni bir oran daha eklenecek. Emekli vatandaşların maaşları zamlı şekilde tek tek hesaplara yatırılacak.

12.03.2024-16:52 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-17:07) Emekli maaşı 10.000 TL olan vatandaşa müjde var! Bu yeni oranda maaşlara eklenecek yeni zamlı maaşlar tek tek hesaplara yatırılacak

Geçtiğimiz günler içerisinde memur ve memur emeklisi olan vatandaşların maaşlarına yönelik peş peşe zam açıklamaları yapılmıştı. Bu yapılan zam açıklamalarından sonra memur ve memur emeklisi vatandaşlar, maaş farklarının ne zaman yatırılacağını dair derin araştırmalara daldı. Tam bu noktada vatandaşlar için beklenen müjde dolu haber açıklandı. Maaş farklarını ne zaman hesaba yatırılacağı belli oldu. Zamlı maaşlarınızı almaya resmen sayılı günler kaldı.

10.000 TL maaşınıza ek %11,53 zam için açıklama yapıldı

Şubat ayı içerisinde enflasyon oranının artmasıyla beraber yeni enflasyon rakamları açıklanmıştı. ülke genelindeki 16 milyon emekliyi ise bir hayli yakından etkileyen ücret farklılıkları meydana gelmişti. Memur ve memur emeklileri ise; 10.000 TL olarak almış oldukları maaşlarının ne zaman zamlı şekilde yatırılacağını yönelik araştırmaya daldı.

Emekliye enflasyon farkı ödemesi

Şubat ayı içerisinde açıklanmış olan enflasyon verileri birçok uzman tarafından uzun uzun tartışılırken, emeklilerin en büyük problemi ise bu farkı hangi tarihlerde alacakları oldu. TUİK tarafından açıklanan Şubat ayı enflasyon verileri kapsamında bir ayda %4,53 oranında enflasyon artışı gözlemlenerek enflasyon oranı 6,70 seviyelerine ulaştı. 

10.000 TL emekli maaşları kaç TL olarak yatacak?

2024 yılında itibariyle emekli vatandaşların maaşları yeni yıl içerisinde kademeli olarak artışa tabi tutuluyor. Emekli vatandaşlara gelecek olan ek zam ise; Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayına ait olan enflasyon verileri detaylı şekilde paylaşıldığı zaman açıklanacak. Her zaman uygulanan %15’lik zam artışı, memurlar ve emekliler için geçerli sayılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan kararla birlikte asgari ücretli emekli vatandaşın maaşının 10.000 TL olmasına karar kılınmıştı. Asgari emekli maaşı üzerinden enflasyon farkı uygulandığı zaman, %11,53 oranında artışla 11.153 TL ödeme yatırılacak. Yani asgari ücretli emekli maaşı alan vatandaşlar, yapılan açıklamalardan sonra 11.153 TL aylık olarak ödeme tutarına kavuşacaklar.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal