Emekli kart için hazırlıklara başlandı! Kimlerin yararlanabileceği tek tek belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 yılı emekli vatandaşların yılı olacak demişti. Konuyla ilgili detaylı çalışmalara başlandı. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı; doğalgaz, elektrik ve gıda desteklerinden düşük emekli aylığı alan vatandaşların faydalanabilmesi için yeni bir uygulama başlattı.

15.03.2024-17:10 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-17:22) Emekli kart için hazırlıklara başlandı! Kimlerin yararlanabileceği tek tek belli oldu

2024 yılının başlangıcında Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bu sene emeklilerin yılı olacak!” şeklinde bir konuşma gerçekleştirmişti. Konuşmanın ardından ise hız kesmeden çalışmalara başlandı. Bakanlıklar ve hükümet iş birliğiyle yeni çalışmalara imza atıldı. Yapılan çalışmalara hız kesmeden devam edilirken, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’ndan müjdeli haber verildi. Elektrik, doğalgaz ve gıda desteklerinden emekli aylıkları düşük olan vatandaşların faydalanması için emekli kart sistemine geçiş sağlanacak. Bu kart üzerinden düşük emekli maaşı alan vatandaşlara aylık ödeme yapılacak.

Emekliler için tüm bakanlıklar hız kesmeden çalışmalara devam ediyor

Emekli vatandaşlara yönelik bakanlıklar hız kesmeden çalışmalara devam ederken; her bakanlık emeklilere yönelik çalışmaları masaya yatırmaya başladı bile. 2024 yılında emeklilere sunulacak oldukları destekleri tek tek açıklayan bakanlıklar, resmi internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden de desteklerini duyurmaya devam ediyor. Bakanlıkların yanı sıra belediyelerden de alt gelir sahibi olan emekli vatandaşlara yönelik çalışmalara imza atılmaya başlandı. Her bakanlığın kendi yetki ve görev alanına yönelik proje ürettiği emekli vatandaşlara müjde proje ise emekli kartıyla duyuruldu. Emekli kartı sayesinde 31 Mart’tan sonra birçok yeni çalışmaya imza atılacak.

Emekli kart desteği yolda

Emekli kartından kimler yararlanabilecek

31 Mart 2024 tarihinden sonra aşamalı şekilde hayata geçirilecek olan emekli kartı uygulaması için bu karttan kimlerin yararlanabileceğini paylaşıldı. Aile Bakanlığı tarafından düzenlenen bu destek programından yararlanacak olan vatandaşların taban emekli aylığı alması şartı mevcut. 10.000 TL ya da 10.000 TL tutarının altında emekli aylığı alan vatandaşlar; eğer evlerine giren başka herhangi bir gelir yoksa emekli kartından faydalanabilecek. Buna ek olarak emekli ve güncel oturduğu evi kirada olan herhangi bir kira getirisi elde etmeyen vatandaşlar da yeni çalışmalardan yararlanabilecek. 

Emekli kartıyla fatura desteği sağlanacak

Bakanlık tarafından duyurulan emekli kart müjdesinin hangi alanlarda kullanılacağının da detaylı açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulacak bu kartla; doğalgaz ve elektrik faturaları ödenebilecek. Ek olarak anlaşmalı marketlerden de alışveriş yapılabilecek. Şu anda güncel olarak 130 ile 260 TL arasında elektrik desteği ve yıllık 1.500 TL ile 3.500 TL arasında doğalgaz desteği sağlanmaya devam ediliyor. İlerleyen süreçte ek bir paketin gündeme geleceği ve destek miktarlarının da artırabileceği konuşulan detaylar arasında.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal