Emekli ikramiyesi ne kadar alınıyor? Emekli ikramiyesi nasıl hesaplanır?

Emekli ikramiyesi alacak vatandaşlar ne kadar alacaklarını merak ediyor. Bu doğrultuda kişiler emekli ikramiyelerinin nasıl hesaplandığını araştırmaya başladı. Peki emekli ikramiyesi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

01.05.2022-01:16 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-01:16) Emekli ikramiyesi ne kadar alınıyor? Emekli ikramiyesi nasıl hesaplanır?

Emekli ikramiyelerinin ne kadar olduğunu merak eden vatandaşlar hesaplama yapmak için gerekli adımları takip ederek sonuca ulaşabilirler. Bu haberimizde sizlere emekli ikramiyelerinin ne kadar olduğundan ve nasıl hesaplandığından bahsettik.

Emekli ikramiyesi neye göre belirlenmektedir?

Emekli vatandaşlar, emekli ikramiyelerini hesaplarken adımları dikkatli yapmaları gerekmektedir. Özellikle de SGk'nın resmi internet sitesinden ya da E-devlet üzerinden hesaplama yapılacaksa kişiler çalıştıkları gün sayısını muhakkak belirtmelidir. Bunun nedeni ise kişilerin ne kadar çalıştıkları ikramiye hesaplanırken en önemli faktördür. Bunun yanı sıra ikramiye hesaplamasında yaş unsuruna da dikkat edilmelidir. Yaş konusu da emekli maaşının hesaplanmasında önemli bir yere sahiptir. Ayrıca kişilerin hangi kurum ve kuruluşlardan emekli oldukları da alınan emekli maaşlarında önemli bir etkiye sahiptir.

SSK'lıların emekli ikramiyesini öğrenmesi

SSK'lı vatandaşlar emekli ikramiyelerini öğrenmek istedikleri takdirde adımları eksiksiz ve doğru tamamlamalıdır. Kişiler sorgulamayı istedikleri kanal ile yapabilirler. Kişilerin emekli ikramiyesini öğrenmek için başvuracakları kolay yollardan biri SGK'ya giderek yetkili kişilerle irtibata geçmektir. Bunun yanı sıra online olarak daha hızlı ve kolay bir şekilde e-devlet üzerinden sorgulama yapılabilir. E-devlet üzerinden sorgulamanın yanı sıra SGK'nın resmi internet sitesine girilerek sorgulama gerçekleştirilebilir.

ikramiye sorgulama

Bağ-Kur'lu vatandaşların emekli ikramiyesi öğrenmesi

Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar emekli ikramiyelerinin tutarını öğrenmek için ilk olarak SGK'nın resmi internet sitesine girmelidir. Siteye girince kişilerden T.C kimlik bilgileri ve bir doğrulama kodu istenir. Vatandaşlar bunları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak siteye giriş yapabilirler. Sisteme girildikten sonra emekli ikramiyelerine ilişkin bilgilere erişim sağlanabilir. Bağ-Kur emeklisi olan kişilerin bu şekilde emekli ikramiyelerini sorgulayabilmeleri için 400 günlük 5 bin TL değerinde primlerinin ödenmiş olması gerekir. Aksi takdirde site üzerinden hesaplama yapılamaz.

Emekli sandığındakilerin emekli ikramiyesini öğrenmesi

Emekli sandığı üzerinden emekli ikramiyesi sorgulamak isteyenler bu işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sayfasından işlemleri gerçekleştirebilirler. Siteye girince kişilerden T.C kimlik bilgileri ve bir doğrulama kodu istenir. Vatandaşlar bunları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak siteye girmelidir. Son aşamada kişilerden kimlik doğrulaması istenir ve bunun ardından ise karşılarına çıkan formu eksiksiz doldurmaları gerekmektedir. İşlemleri tamamladıktan sonra ikramiyeye ilişkin bilgiler elde edilir.

E-devlet üzerinden emekli ikramiyesi öğrenme

E-devlet üzerinden emekli ikramiyelerini sorgulamak isteyen kişiler ilk olarak e-devlet şifresi almalıdır. E-devlet şifresi bütün PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alınmaktadır. Şifre alındıktan sonra vatandaşlar T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile sistme giriş yapabilirler. Siteye giriş yapanlar ikramiyelerine ilişkin bütün bilgileri görüntüleyebilirler. Bunun yanı sıra müşterisi olduğunuz bankanın mobil uygulaması üzerinden de e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Bu yol ile de emekli ikramiyesine ilişkin merak edilenlere ulaşabilirsiniz. Tüm bu işlemlerin yanı sıra ALO 170 üzerinden arama gerçekleştirerek de emekli ikramiyesi ile alakalı bilgi edinebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal