Emekli için yıl müjdelerle geçecek: Bayram ikramiyesi, doğal gaz desteği ve çok daha fazlası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını ‘’Emekliler Yılı’’ olarak ilan etmesi sonrasında emekliler için alınacak kararlar merak edildi. Buna göre emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zam başta olmak üzere elektrik, doğal gaz, toplu taşıma ve su destekleri gibi uygulamalarının hayata geçirilmesi bekleniyor. İşte detaylar…

09.02.2024-09:18 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-17:36)

Emekliler için yapılacak yeni düzenlemeler için çalışmalar başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine gelen önerileri değerlendirerek gerekli bakanlıklara konu hakkında talimatları verirken çok sayıda düzenlemenin bu yıl devreye alınması bekleniyor. İlk sırada ise bayram ikramiyelerine yapılacak zam yer alıyor.

Bayram ikramiyelerine zam

Sabah’ta yer alan habere göre; Emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin 2'şer bin lira olan tutarının 5 bin liraya yükseltilmesi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu şekilde emekliler, her iki bayramda toplamda 10 bin lira ikramiye almış olacaklar.

Emekli zammının (yüzde 49,25) kadar artırılması da formüller arasında yer alsa da, şu anda 5 bin lira seçeneği ağırlık kazanmış durumda. Bayram ikramiyelerindeki artış, yasa ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu nedenle AK Parti grubunun bu ay sonu ya da Mart ayı başında yasa teklifini Meclis gündemine taşıyarak hızla yasalaştırması bekleniyor.

emekli ikramiye

Toplu taşıma ve suda indirim

Belediyeler Birliği ile imzalanacak olan bir protokol, emeklilere toplu taşıma araçları ve su gibi belediyeler tarafından sunulan hizmetlerden indirimli yararlanma olanağı sağlamayı amaçlıyor. Bu protokol, "niyet beyanı" içerecek ve emeklilere özel indirim oranları ve hangi hizmetlerin kapsamda olacağı gibi konularda çeşitli alternatif çalışmalar içerecek.

Ucuz elektrik ve doğal gaz

Kamu kurumlarının hazırlıkları arasında, emeklilere elektrik ve doğalgaz kullanımında indirimli tarifelerin sağlanması konusuna önem veriliyor. Ayrıca, tren ve uçak biletlerinde de emeklilere özel indirim imkanlarının değerlendirilmesi üzerinde duruluyor.

Kira yardımı da gündemde

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan emeklilere, kira yardımı gibi çeşitli desteklerin sağlanması da düşünülen alternatifler arasında bulunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal