EMEKLİ ÇALIŞAN ÇALIŞMAYAN FARK ETMEZ! Herkesin beklettiği o borçlar silinecek: SGK uzmanından açıklama geldi

SGK uzmanı Özgür Erdursun yapmış olduğu açıklama doğrultusunda vergi borçlarına af müjdesinin verileceğini açıkladı. Yeni yapılandırma yasası çıkartılarak, vatandaşların borçları silinecek. İşte detaylar…

18.03.2024-15:15 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-15:15) EMEKLİ ÇALIŞAN ÇALIŞMAYAN FARK ETMEZ! Herkesin beklettiği o borçlar silinecek: SGK uzmanından açıklama geldi

Emekli, çalışan, çalışmayan fark etmez bir süredir vergi borçlarına yönelik af müjdesi bekleniyordu. Beklenen müjde Cumhurbaşkanlığı tarafından verildi. SGK uzmanı Özgür Erdursun, yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda vergi borçları için tekrardan yapılandırma yasasının çıkacağına yönelik detaylardan bahsetti. Vatandaşlar vergi borçlarının bir kısmının silineceğini ve geri kalanı için ise gecikme faizlerinin affedileceği yeni düzenlemeyi büyük bir merakla bekleniyor. Düzenleme geldikten sonra emekli çalışan çalışmayan fark etmeksizin tüm vergi borçlarına af gelecek. 

Vergi borcunu ödeyemeyenlerin sıkıntıları artıyor

Enflasyon oranlarının yükseldiği, vatandaşların ekonomik olarak büyük bir sıkıntıda olduğu bu dönem içerisinde vergi borçlarının da ekstra olarak yüklenmesi vatandaşların büyük bir sıkıntı içerisine girmesine sebebiyet veriyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun ise bu noktada yeni bir düzenlemenin getirileceğinin konuşulduğunu aktardı. Yeni getirilecek düzenleme ile vergi ödemesi konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşların yüzleri bu defa gülecek. Borçların büyümesinden kaynaklı banka hesaplarına bile bloke haciz işlemlerinin getirildiğine dikkat çekerken, yapılacak düzenlemeyle birlikte vatandaşların vergi borçlarını yarısı silinecek diğer yarısına ise yapılandırma getirilecek. 

Herkesin beklettiği o borçlar silinecek

Vergi borcundan kaynaklı e - haciz getiriliyor! İş yerleri kapanıyor

Özellikle son dönemlerde içerisinde vergi borçlarından kaynaklı birçok vatandaşın büyük oranda etkilendiğinin altını çizen SGK uzmanı Özgür Erdursun, vergi borçlarının büyümesinden kaynaklı birçok vatandaşın banka hesaplarına bloke getirildiğini ve e - haciz işlemlerinin artışa geçtiğinin altını çizdi. Uzman Özgür Erdursun, özellikle yeni işletme açma oranlarının büyük oranda düşmesinin ve açılan iş yerlerinin ise borçlardan kaynaklı kapatılmasının yeni yapılandırma getirilmekteki en büyük etken olduğunu söylüyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal