Elon Musk'tan dünya devlerine Gazze ayarı!

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi olan Elon Musk, Filistin paylaşımlarına izin verdiği için reklamlarını çeken dünya devlerine yanıt verdi. Musk'ın bu cevabı dünyada büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar...

22.11.2023-11:00 - (Son Güncelleme: 22.11.2023-17:29) Elon Musk'tan dünya devlerine Gazze ayarı!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki soykırım derecesine varan saldırılarının sosyal medya platformu X üzerinden dünyaya duyurulmasından rahatsız olan Yahudi lobisi, Elon Musk üzerinde kurduğu baskıyı arttırdı. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve dünyanın önemli şirketlerinin bazıları sosyal medya platformu X'te reklam vermeme kararı almıştı.

AB Komisyonu sözcüsü Johannes Bahrke, yaptığı açıklamada, İsrail'in soykırım derecesine varan saldırılarını görmezden gelerek, şu ifadelere yer vermişti:

"Son haftalarda çeşitli sosyal medya platformlarında dezenformasyon ve nefret söyleminde endişe verici bir artış gördük ve X kesinlikle bundan oldukça etkilendi. Bu nedenle servislerimize içeriğimizin uygunsuz bir bağlamda göründüğünden endişe duyduğumuz ilgili sosyal medya platformlarında bu aşamada reklam vermekten kaçınmalarını tavsiye ettik."

Hedef tahtasına konuldu

Reklam harcamalarını durdurma kararı alan şirketler, Musk'ın "Yahudi karşıtı" olduğunu iddia ettikleri bir gönderiyi onaylamasını gerekçe olarak sundu.

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, yaptığı bir paylaşıma kamuoyundan gelen tepkilere ve "Yahudi karşıtı" iddialarına da cevap verdi.

'İnsanlık için sadece en iyisini ve herkes için müreffeh ve heyecan verici bir gelecek dilediğini' aktaran Musk, "Hiçbir şey gerçeklerden daha fazlası olamaz." ifadelerini kullandı.

elon musk gazze

Elon Musk'tan açıklama geldi

Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, katıldığı televizyon programında, dev şirketlerin reklam çekmesiyle ilgili soruya da cevap verdi.

Sunucu Elon Musk'a, X'teki paylaşımlarınız ve Filistin'le ilgili paylaşımlara izin verdiği için reklamlarını çeken büyük firmalar sebebiyle yatırımcıların endişelerini sorduğu soruyu yöneltti.

Musk soruya, ''Umurumda değil. Ben inandığım şeyleri söylüyorum. Bunun için para kaybedersem de kaybederim.'' yanıtını verdi.

''Savaşla ilgili reklam ve abonelik gelirleri Gazze'deki Kızılay'a bağışlanacak''

Öte yandan Elon Musk, Gazze'deki savaşla ilgili de adım atarak, "X Corp, Gazze'deki savaşla ilgili reklam ve abonelik gelirlerinin tamamını İsrail'deki hastanelere ve Gazze'deki Kızıl Haç/Kızılay'a bağışlayacak." sözlerini kaydetti.

elon musk gazze



Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal