Elon Musk’ın WhatsApp cevabı gündem oldu: Güvenilmez

Son dönemlerde yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, WhatsApp hakkında söyledikleri ile dikkat çekti.

10.05.2023-17:14 - (Son Güncelleme: 10.05.2023-17:19)

Twitter’da yaptığı değişimlerle sık sık gündeme gelen Elon Musk, bir kullanıcının telefonunun arka planında mikrofonu kullandığını iddiasına cevap veren Musk, gündem oldu. 

Elon Musk’tan WhatsApp hakkında dikkat çeken sözler

WhatsApp’ın güvenilirliği yeniden gündem oldu. Bir Twitter kullanıcısının cihazına ait ekran görüntüsüyle, WhatsApp'ın uygulama aktif olarak kullanılmadığında bile telefonunun mikrofonuna eriştiği iddiasıyla ilgili endişeleri dile getirdi. Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, dikkat çeken iddia hakkında ise, "WhatsApp'a güvenilemez" diye yanıt verdi.

WhatsApp’dan cevap geldi

Gündem olan iddialar sonrası WhatsApp’dan da cevap geldi. Yapılan açıklamada iddiayı araştırdıklarını belirterek, telefonla alakalı bir hata olabileceğini Google'dan düzeltmesini istediklerini açıkladı. Ardından attığı tweette ise, "İzin verildikten sonra, WhatsApp mikrofona yalnızca bir kullanıcı arama yaparken veya sesli not veya video kaydederken erişir - ve o zaman bile, bu iletişimler uçtan uca şifreleme ile korunur, böylece WhatsApp bunları duyamaz" açıklamasında bulundu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal