Elon Musk twitteri alacak mı, neden almaktan vazgeçti? Elon Musk'ın yeni planı!

Twitter'ın el değiştirmesi ve yeni sahibinin Elon Musk olduğu gündemde yer alırken Musk ile 44 milyar dolarlık bir anlaşma yapıldığı açıklandı. Bunun üzerine Tesla'nın CEO'su Musk'un Twitter'ı almaktan vazgeçmesi üzerine dava açıldı. Elon Musk, neden Twitter'ı almaktan vagzeçti? İşte detaylar...

15.07.2022-10:51 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-10:51)

Son dönemlerin gündem konusu olan Elon Musk'un Twitter'ı satın alması üzerine 44 milyar dolarlık teklif sunmasının ardından vazgeçmesi kafaları karıştırdı. Twitter'ın sahte ve bot hesapların sayısıyla ilgili kendisine bilgi vermeyi reddettiğini savunan Musk, anlaşmadan çekilmesinin sebebini bu yönde göstermesi üzerine dava açıldı. Dava sonucu dünya kamuoyu tarafından yakından takip edilecektir. 

Anlaşmaya uyması için hukuki yollar denenecek

Twitter'ın yeni sahibi olmak için 44 milyar dolarlık teklif ile giden Elon Musk'un vazgeçmesinin sonucunda hukuki yollarla tekrar anlaşma sağlanması ön görülmektedir. Musk'ın Twitter ile yaptığı satın anlaşma sözleşmesinde hisse başına 54,20 dolar ödenmesi iddia edilmektedir. 

Elon Musk twitterı almaktan vazgeçti

Elon Musk davasında son durum 

Twitter'ı almaktan vazgeçen Musk için açılan dava üzerine " Twitter'ı kamuoyunda alay konusu yapacak bir gösteri başlatıp teklifte bulunmak ve ardından satıcı dostu bir anlaşma imzalamakla birlikte Musk belli ki -Delaware sözleşme hukukuna bağlı olan diğer tüm taraflardan farklı olarak- kararını değiştirmekte; şirketi karalamakta; operasyonlarına zarar vermekte; hisse sahiplerinin değerini düşürmekte ve geri çekilmekte özgür olduğunu düşünüyor" ifadeleri kullanıldı. 

Elon Musk twitterı almaktan vazgeçti

Musk'un suçu belli oldu! 

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'a açılan davanın gerekçesi " Twitter'a ve işlerine olumsuz bir görüntü veren" birleşme anlaşması ihlaliyle suçlanmaktadır. Bunun üzerine Twitter yöneticisi Bret Taylor, Musk'ın sözleşmesine bağlı olduğu taahhütlerden sorumlu olması gerektiğini belirtti. Elon Musk'a açılan davanın gelişmeleri siz değerli okurlarımız için haberimizde yer alacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal