Elon Musk Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı: Twitter'da yeni bir dönem başlıyor!

Tüm dünyanın merakla takip ettiği dev satın alma işlemi nihayet gerçekleşti. SpaceX ve Tesla'nın sahibi Elon Musk, merkezi ABD'de olan sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın aldı. Twitter'da Elon Musk dönemi başlarken Elon Musk'ın Twitter'da neleri değiştireceği büyük merak konusu oldu.

26.04.2022-00:23 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-12:41) Elon Musk Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı: Twitter'da yeni bir dönem başlıyor!

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su ABD'li girişimci Elon Musk, dünyanın en çok kullanıcısına sahip olan dev sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolar gibi bir bedel karşılığında satın aldı. Tüm dünyanın yakında takip ettiği anlaşma detayları sonuçlanırken herkes Elon Musk dönemiyle birlikte Twitter'da nelerin değişeceğini merak etmeye başladı.

Elon Musk tarafından satın alındı

Geçtiğimiz hafta, ABD merkezli dev sosyal medya platformu Twitter ile bir anlaşma başlatan Elon Musk, Twitter'ın hisse başına 54,20 Dolar teklif vermişti. Karşılıklı görüşmelerin sonunda ise 44 milyar dolar ile Twitter’ın tamamını Elon Musk tarafından satın alındı.

Satın alma işlemlerinin tamamlanması sonrasında Twitter’ın özel bir şirket haline geleceği ifade edilirken milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal medya platformunda nelerin değişeceği veya nelerin değişmeyeceği büyük merak konusu oldu.

Elon Musk

Elon Musk Twitter'da neleri değiştirecek?

Twitter platformunu satın aldıktan sonra bir açıklama yapan Elon Musk, yaptığı basın açıklamasında ifade özgürlüğünün işleyen demokrasinin temel taşı olduğunu ve Twitter 'ın da insanlık geleceğinde hayati önem taşımış olan konuların tartışıldığı dijital bir şehir meydanı olduğunu söyledi.

Platformda bir takım değişiklikler yapılacağını belirten Musk, insanların güvenini daha da artırmak adına bazı algoritmaları açık kaynak yapacaklarını ve spam botlarınının da kaldırılarak herkesin kimlik doğrulamasıyla sistemde yer alacağını anlattı. Twitter’ın muazzam bir potansiyeli olduğunu ve onu daha da iyi hale getirmek istediğini anlatan Elon Musk, şirketle ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini ifade etti.

Sistemde hiçbir şekilde trol hesapların olmayacağına dikkat çeken Elon Musk, herkesin artık istediğini yazabileceklerini söyledi.

Elon Musk'ın Twitter’ın satın almasında sonra mavi tik adı verilen hesap doğrulama işlemlerinin ve aynı zamanda trend topic listesinin de daha iyi işleyeceği belirtilirken Twitter'dan para kazanabilme özelliklerinde de ciddi güncellemelerin yapılacağı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal