Elon Musk NFT Piyasasına Girdi

Yakın zamanda tek bir NFT eserini 69 milyon dolara satan Beeple, eseri 69 milyon dolara satın alabileceğine dair mizahı cevap verdi.

16.03.2021-13:49 - (Son Güncelleme: 16.03.2021-13:49) Elon Musk NFT Piyasasına Girdi

witter'da yaptığı paylaşımlarla kriptopara piyasasını hareketlendiren Tesla CEO'su Elon Musk, NFT (non-fungible token) piyasasına giriş yaptı. Twitter'da "NFT hakkındaki bu şarkıyı NFT olarak satıyorum." açıkmasında bulunup 2 dakikalık bir video paylaşan Musk NFT piyasasına girişini bu şekilde duyurdu.

Paylaşılan videoda yer alan NFT temalı kupanın üstünde Ay'ın yer alması, kripto para dünyasında fiyatların olağanüstü bir şekilde yükseleceğini  ifade eden "to the moon" cümlesine bir atıf olarak kullanılıyor. Kupanın üzerinde yer alan "HODL" ifadesinin hikayesi ise; Bitcoin 2013'te yaşadığı düşüşe dayanıyor.


2013'te bir forum yazarı, bitcoin düşüş yaşarken, hüzünlü bir şekilde elinde bulunan bitcoinden vazgeçmeyeceğini (hold) açıklamıştı. Kripto para topluluğu arasında espri haline gelen bu ifade özellikle forum yazarının yaptığı yazım yanlışı ile birlikte "HODL" ile simge haline geldi. Uzun vadeli bitcoin yatırımcısı olduğunu belirtmek isteyenler "HODL" ifadesini kullanıyor. 

Elon Musk'ın tweetine yorum yapan isimlerden bir tanesi de beeple'dı. Paylaşılan şarkı için 69 milyon dolar teklif etti ve Elon Musk'ın ilgisini çekti. Yorumu yanıtlayan Musk 420 milyon adet Dogecoin istediğini yazdı. 420 Milyon Dogecoin'i dolara çevirdiğimizde ise 24 milyon 150 bin dolard olarak karşımıza çıkıyor. Beeple, Elon Musk'ın bu talebi onayladı fakat Elon Musk'tan herhangi bir açıklama yayınlanmadı.

Kanadalı elektronik müzik sanatçısı ve Elon Musk'ın eşi Grimes da geçtiğimiz haftalarda yaptığı elektronik eseri 6 milyon dolara sattığını açıklamıştı.

NFT NEDİR?

Son zamanlarda oldukça popüler olan Değiştirilemez token olarak adlandırılan NFT dijital ortamda üretilmiş bir eserin Blockchain teknolojisi ile imzalanması anlamına geliyor. Buradaki en önemli konu ise bu imzanın asla değiştirilememesi. Eserin kopyaları üretilebiliyor fakat orijinal içeriğin oprijinal olduğuna dair kanıt olan imza değiştirilemiyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter kurucusu Jack Dorsey de Twitter'daki ilk ilk paylaşımını, NFT aracılığıyla satmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal