Elon Musk ABD'de Coronavirüs Önlemlerini Faşistçe Bulduğunu Söyledi

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk ABD'de alınan coronavirüs önlemlerini faşistlik olarak değerlendirdi. Musk, "Amerika'yı özgürleştirin." dedi.

30.04.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 30.04.2020-11:53) Elon Musk ABD'de Coronavirüs Önlemlerini Faşistçe Bulduğunu Söyledi

Dünya genelinde 3 milyondan fazla insan coronavirüsten etkilenirken, virüsün en çok etkili olduğu ülke ABD oldu. ABD'de coronavirüs salgınını önlemek için önlemler alınırken, halk sokaklara döküldü. Hükümet eleştirilirken, bir elekiştiri de Tesla ve SpaceX'in kurucusu girişimci Elon Musk'tan geldi.

"ZORLA EVLERE KAPATMAK FAŞİZMDİR"

Musk dün katıldığı bir toplantıda açıklamalarda bulundu ve "İnsanları anayasal haklarına aykırı olarak zorla evlerine kapatmak faşizmdir. Yanlış ve korkunç yollarla insanların özgürlüklerini ellerinden alıyorsunuz. Bu, insanları Amerika'ya getiren ya da Amerika'yı inşa ettiği değerlere aykırı." ifadelerini kullandı. 

Toplantının ardından paylaşımlarda bulunan Musk, "İnsanlara özgürlüklerini geri verin. Amerika'yı özgürleştirin." dedi ve Wall Street Journal gazetesinde yer alan ve önlemlerin hayat kurtarmadığı, aksine yerel ekonomileri mahvettiği savunulan bir haberi paylaştı.

Musk sosyal medyada, salgını ciddiye almamakla ve yanlış bilgiler paylaşmakla suçlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal