Elmalı ve çikolatalı yumuşacık poğaça tarifi!

Birçok kişinin damak tadında elmalı turtanın özel bir yeri vardır. Sizlere 12 -14 kişilik hem pratik hem de lezzetli ‘Elmalı ve Çikolatalı Ponçik’ elmalı turta tarifini sizler için hazırladık. 10 dk hazırlık süreci var 30 dk pişirme toplamda 40 dk’da misler gibi hazır. Peki elmalı poğaça nasıl yapılır? İşte detaylar…

02.03.2024-14:01 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-14:07) Elmalı ve çikolatalı yumuşacık poğaça tarifi!

Akşamdan yoğurup sabah yapabileceğiniz çok pratik bir lezzet. Bir kere yapan her daim yapmayı isteyebilir. Baştan uyarımızı yapalım. Özellikle çocuklar bu tatlı poğaçalara bayılıyor ayrıca arkadaşlarınızla gün masalarına da çok yakışacak, bu tatlı poğaçaları sofralarınızda eksik etmeyeceksiniz.

Elmalı ve çikolatalı poğaça tarifi için malzemeler;

elmalı poğaça nasıl yapılır?

1 su bardağı ılık süt

1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)

1 paket kuru maya

125 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı

Yarım çay bardağı şeker

1 çay kaşığı tuz

4-5 su bardağı un (Ben tam 4.5 bardak kullandım

Elmalı harç için!

2 adet orta boy elma

2 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

İçinde kullanmak için kullanılması gereken malzemeler!

elmalı poğaça nasıl yapılır?

Elmalı harç

Sürülebilir çikolata

Marmelat ya da reçel isterseniz kullanabilirsiniz

Üzeri için;

Yumurta sarısı

2-3 yemek kaşığı süt

Üzerine serpmek için

Pudra şekeri

Elmalı ve çikolatalı poğaça tarifi nasıl yapılır?

Elmalı harç için 2 adet orta boy elmayı rendeleyip tavaya alalım orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Piştikten sonra 2 kaşık şeker ekleyelim (elmalar ekşiyse 3 kaşıkta olur)

Şeker eriyince altını kapatalım soğuyunca 1 çay kaşığı tarçın ekleyip karıştıralım.

Ilık sütü yoğurma kabına alıp içine kuru maya ve şekeri ekleyip, karıştırıp 5 dakika bekleyelim yumuşamış margarin ya da tereyağı tuz ve yumurta beyazını ekleyip karıştıralım.

Son olarak kontrollü bir şekilde unu ilave edelim. Yumuşak ele yapışmayan hamur olsun hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım. (akşamdan yoğurup sabaha kadar buzdolabında mayalandırabilirsiniz).

elmalı poğaça nasıl yapılır?

Mayalanan hamuru tezgaha alıp tekrar bir yoğurup havasını alalım tezgaha un serpip oklava ile açalım.

Bir bıçak ile uzun üçgenler keselim geniş olan kısma çikolata ya da elmalı harçtan koyup kenarlarını katlayıp rulo şeklinde saralım.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Üzerini kapatıp 15 -20 dk tepsi mayası yaptıralım.

Yumurta sarısının içine 2-3 yemek kaşığı süt ekleyip fırça ile ponçiklerin üzerine yavaşça sürelim.

Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri fırında hafif kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız ponçiklerin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpelim. İşte bu kadar!

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal