Elma Kilo Aldırır mı?

Her mevsimin sevilen meyvelerinden olan elma en sık tüketilen meyvelerden biridir. İçerisinde bulunan antioksidan ve liflerle son derece faydalı olmaktadır. Peki elma kilo aldırır mı? Elma kaç kalori? Elmanın faydaları neler?

04.02.2021-12:21 - (Son Güncelleme: 04.02.2021-12:21) Elma Kilo Aldırır mı?

Kış mevsiminde çiğ olarak tüketilse de kek ve turta içerisinde son derece lezzetle tüketilen bir meyvedir. Kilo almak istemeyen ancak elmayı da çok seven kişiler elma kilo aldırır mı sorusunun yanıtını arıyor. Elma kilo yapar mı? Elma kaç kaloridir? Elmanın faydaları nelerdir?

ELMA KİLO YAPAR MI?

Bağırsaklarda bulunan dost bakterilerin beslenmesi açısından son derece büyük bir öneme sahip olan elmalar, lif bakımında da oldukça zengindir. Kan şekeri seviyesinin dengelenmesi adına uzmanların da bu konuda sıkça uyarısı bulunuyor.

ELMA İÇERİSİNDEKİ VİTAMİNLER

Elmalar genellikle karbonhidrat ve sudan oluşabilir früktoz, sakaroz ve glukoz gibi basit şekerler açısından zengindir. Karbonhidrat ve şeker düzeyi yüksek olmasına rağmen glisemik indeksleri düşük olabilmektedir.

Elmalar, birçok vitamin ve mineralleri içerisinde barındırıyor. Öte yandan iyi bir C vitamini kaynağıdır. C vitamini ayrıca askorbik asit olarak da isimlendirilen bu vitamin meyvelerde yaygın bir antioksidandır. Elmalardaki ana mineral potasyum, gereken miktarda tüketildiğinde kalp sağlığını korur.

ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Elma, içerisindeki yüksek lifli ve düşük kalorili içecekleri ile kilo vermeyi oldukça kolaylaştıran yiyecekler arasındadır. Bu meyveler öğün arasında ya da öğünler öncesinde tüketildiğinde kilo vermeye katkı sağlamaktadır. Elma, lezzetli olmasının yanı sıra tok tutmaya da yardımcı olmaktadır. Öte yandan beyin ve kalp sağlığını korur. Anemiye yardımcı olur ve parkinson hastalığına karşı koruyucudur.

ELMANIN KALORİ DEĞERİ

100 gr kırmızı elma 52 kaloridir. (orta boy elma)

100 gr kabuksuz elma 55 kaloridir.

100 gr yeşil elma 51 kaloridir.

100 gr kurutulmuş elma 300 kaloridir.

100 ml elma suyu 50 kaloridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal