Elektronik Sigara Satışıyla 209 Bin Kişiyi Dolandıran Suç Örgütü Çökertildi!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, e-ticaret üzerinden dolandırıcılık faaliyetinde bulunan bir çeteyi çökertti.

12.12.2019-11:06 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-10:50) Elektronik Sigara Satışıyla 209 Bin Kişiyi Dolandıran Suç Örgütü Çökertildi!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, e-ticaret üzerinden dolandırıcılık faaliyetinde bulunan bir çeteyi çökertti.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gelen ihbarlar üzerine 16 kişiden oluşan suç örgütünü, oluşturdukları 13 sahte internet sitesi üzerinden elektronik sigara satışı gerçekleşiyordu. Bu ürünler ise hiçbir sağlık kuruluşu tarafından kabul edilmeyen likitlerle dolduruluyordu.
Bahsi geçen suç örgütü tarafından piyasaya sunulan elektronik sigaraların fiyatı yaklaşık 15-20 liraya tekabül ediyor. Bununla birlikte site üzerinden bin-2 bin lira arasında değişen fiyatlarla vatandaşlara kargolanarak sevk ediliyordu.  Bütün siparişleri harddiske kaydeden çete, 209 bin kişiyi dolandırdı ve yaklaşık 2 milyon liralık bir vurgun gerçekleştirdi.
Bahsi geçen suç örgütünde faaliyet gösteren 6 kişi tutuklandı ve 10'u da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal