Elazığ'daki depremzedeler konutlarına kavuşuyor!

Türkiye son zamanlarda şehirlerinde meydana gelen deprem olaylarıyla çokça sınandı. Ancak yaralarını sarmada da önemli ve hızlı reflekslerle hareket etmeye de başladı. Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020'de meydana gelen depremlerde ev ve iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşların depreme dayanıklı inşa edilen 118 konut ile 17 iş yeri için kura çekimi yapıldı.

25.01.2024-11:21 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-17:58)

Elazığ geçtiğimiz dönemlerde depremler konusunda zorlu sınavlara tabi oldu. Geçen tüm bu süreç içerisinde yaralarını sararmaya devam ediyor. Elazığ'da yapılan kura çekimiyle birçok ev teslim edildi ve edilmeye de devam ediyor. İşte detaylar... 

41 kişi hayatını kaybetmişti!

24 Ocak 2020'de merkez üssü Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem ile sonrasın da 27 Aralık'ta merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğündeki depremlerin ardından, ev ve iş yerleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla çalışmalar sürüyor. Depremde toplamda 41 kişi hayatını kaybetmişti.

Elazığ deprem konutlarının kurası çekildi

Elazığ merkezdeki depremzedelerin tamamına konutları teslim edildi!

Deprem sonucu başlatılan çalışmalarla, merkez ve merkeze bağlı köylerde inşası tamamlanan 118 konut ve 17 iş yeri için kura çekimi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) hizmet binasında törenle gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, yaptığı açılış konuşmasında, "Elazığ merkezde konutunu bekleyen hiçbir vatandaşımız kalmadı. Sadece kırsal kesimde köylerde yapımı sürenler var. Onlar da bittikçe kuralarını çekerek vatandaşlarımıza teslim ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal