11.04.2022-11:00 (Son Güncelleme:11.04.2022-15:02)


1

Eski kayınbiraderini silahla yaralamaktan da davası devam ediyordu Ali Alkılınç'ın göz altına alındı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.



2

Serbest kaldıktan 4 gün sonra, tam 9 Haziran 2020 çarşamba günü kayınvalidesi Şule Birçek'in evini basarak eşi Aslıhan Alkılınç'ı 3 çocuğunun gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldürdü. Olay yerine yakın bir mekanda polisler tarafından yakalandı.



3

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Alkılınç'a ağırlaştırılmış müebbet hapis davası açtı. Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi akıl sağlığında problem olup olmadığı anlaşılması için hastaneye sevk edildi. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde muayeneye tabi tutulan Alkılınç'a "Sanrısal bozukluk" teşhisi konularak cezai ehliyetinin olmadığı raporlarca belirtildi.



4

Kayınbiraderini yaralama suçundan yargılanan Alkılınç, ruhsal ve sinirsel tetkiklerin yapılması için 21 Mart 2021 tarihinde yine bu hastaneye getirildi bu kez raporunda, cezai ehliyeti bulunduğu yönünde görüş bildirildi. Bu rapor dolayısıyla da 2020 yılında eşi Aslıhan'ı öldürdüğü davadaki rapora itiraz edildi.



5

Mahkeme heyeti Ali Alkılınç'ın cep telefonun arama geçmişinin incelenmesi için bilirkişiye gönderdi. Bilirkişinin mahkemeye sunduğu raporda, Ali Alkılınç'ın cinayet gününden 3 ay öncesine kadar "Aldatan eşi öldürmenin cezası, aldatma mesajları, şizofren nedir, hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur, binaya nasıl tırmanılır" gibi ifadelerin aratıldığını saptadı.



6

Belirlenen raporda Ali Alkılınç'ın giriş yaptığı internet sitelerinde "Karısını 32 kez bıçaklayarak öldüren sanıktan yasak aşk iddiası" başlıklı haber ile "Akıl hastalığının ve zayıflığının ceza ehliyetine etkisi" başlıklı yazılara da giriş yapıldığı gözlerden kaçmadı.



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR