Elazığ'da 68 Yaşındaki Terzi Yıllardır İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor: Askıda Kıyafet Kampanyası!

Elazığ'da 68 yaşındaki bir terzi, hem kendinin hem vatandaşın getirdiği ve kendisinin tamiratını yaptığı kıyafetleri 'Askıda Kıyafet' kampanyasıyla 10 yıldır ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. 

16.02.2022-09:13 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-09:26)

68 yaşındaki Bedri Yaman Elazığ’da merkeze bağlı Yeni Mahallede 33 yıldır terzilik yapıyor. 10 yıl önce elinde kalan ve satılamayan kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya karar verdi. Bu kararın üzerine Yaman, dükkanının önüne kıyafetleri asmaya başladı. Diğer vatandaşlardan da destek alan Yaman, hem kendi elindeki hem de diğer vatandaşlardan gelen kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.

ÖNCE TAMİRATINI YAPIYOR

Elazığ'da terzilik yapan Bedri Yaman vatandaşların getirdiği kıyafetlerin önce tamiratını ve bakımını yapıyor. Sökükleri varsa dikiyor. 10 yıldır gelen kıyafetleri askıya koyarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına katkıda bulunan Bedri Yaman: “Yaklaşık 10 yıldır ihtiyaç sahiplerine kıyafet dağıtıyorum. Bunları vatandaşlarımız bize getiriyor. Biz de kontrollerimizi yapıyoruz. Söküklerini ve fermuarını kontrol edip ütüye gönderiyoruz. Ondan sonrasında ise askıya takıyoruz. Vatandaşlar da gelip kendi istekleri ve ihtiyaçlarına göre alabiliyor. Etekler, pantolonlar, çantalar, her yaş grubuna göre ayakkabılar var. Bunları dışarıdaki sepete bırakıyoruz. Vatandaşlar da gelip sepetten alıyorlar.” ifadelerinde bulundu. 


İhtiyaç sahibi olan herkesin bu uygulamadan yararlanabileceğini vurgulayan Yaman: “Bizler de Elazığlı halkımıza, evinde eski elbise, kullanılmamış ayakkabı gibi kıyafetleri çöpe atmasınlar diyoruz. Biz burada işi sadece üstleniyoruz. Getirip bize teslim etsinler. Biz de bir aracı olarak bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırırız. Bu arada kıyafetleri dağıtmamızın yanı sıra bu soğuk kış günlerinde hayvan besliyoruz. Özellikle kediler aç kalıyor, onlara sabah akşam mama veriyoruz.” diye konuştu. 

ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA

Askıda Kıyafet uygulamasına kıyafet desteğinde bulunan vatandaşlardan Enver Yılmaz ise: “Bedri Usta, yıllardır bu işi yaptığı için biz de biliyorduk. Evde fazla olan eşyalarımızı getirdik. Bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırsın diye Bedri Ustaya teslim ettik. Çok güzel bir uygulama. Milletimiz biraz daha duyarlı olursa ve evindeki eşyalarını getirip ihtiyaç sahipleri için yardım eden insanlara teslim ederse çok güzel bir şey olur.” değerlendirmelerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal