El Melik ne demektir? el Melik esmasının anlamı ve geçtiği ayetler

Allah'ın isimlerinden biri olan El-Melik’in ne anlama geldiği, bu ismin fazileti, hangi ayetlerde geçtiği gibi pek çok soru merak ediliyor. Sahip olmak, tek başına tasarruf etmek anlamına gelin El Melik ismi hakkında araştırmalar devam ediyor. Peki, El Melik isminin anlamı nedir? El Melik ne anlama gelmektedir? El Melik fazileti nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

19.05.2022-20:38 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-20:38) El Melik ne demektir? el Melik esmasının anlamı ve geçtiği ayetler

Esmaül Hüsna’da yer Elan El Melik ismi hakkında araştırmalar hız kazandı. El Melik isminin bazen malik olarak da karşımıza çıkmaktadır. Sahip olmak anlamı bulunan bu kelimenin başka anlamları da bulunmaktadır. Peki, El Melik isminin anlamı nedir? El Melik ne anlama gelmektedir? El Melik fazileti nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

El Melik isminin anlamı nedir?

El Melik ismi “Sahip olmak, Elinin altında bulundurup tek başına tasarruf etmek" anlamına gelen mülk kelimesinden türemiştir. Melik kelimesi "görünen ve görünmeyen alemlerin sahibi" olarak bilinmektedir.

Birçok alim El Melik isminin "görünen ve görünmeyen alemlere, dünya ve ahiret hayatındaki her şeye gerçek anlamda ve hiçbir şartla mukayyet olmayarak hakim ve kadir olup dilediği gibi tasarrufta bulunma" anlamına geldiğini söylemektedir.

El Melik İsminin Anlamı Nedir

El Melik fazileti nedir?

El-Melik ismi Esmaül Hüsna’da geçen Allah’ın isimlerinden bir tanesidir. Birçok Müslüman bu esmaları gün içerisinde zikir ederken ne anlama geldiklerini de bilmek istemektedir. Bu isimlerin anlamını bilmek ve kendi derdi ve sıkıntısına göre zikir etmekte önemlidir. Zikir dinimizde de oldukça önemli bir yere sahiptir. El-Melik esmasını zikir etmek kalpte huzur ve rahatlama yaşanmasını sağlayacaktır.

El Melik esması hangi ayetlerde geçer?

Mü'minun 116/ Gerçek egemenliğin sahibi olan Allah yüceler yücesidir. O'ndan başka tanrı yoktur. O, şerefli arşın sahibidir.

Haşr 23/ O, kendisinden başka ilah olmayan Allah'tır; egemenliğin mutlak sahibidir, her türlü eksiklikten uzaktır, esenlik verendir, güven sağlayan ve kendisine güvenilendir, görüp gözeten ve yönetendir, üstündür, iradesine sınır yoktur, büyüklükte eşi olmayandır. Allah onların yakıştırdıkları ortaklardan tamamıyla münezzehtir.

Cuma 1/ Göklerde bulunanlar da yerde bulunanlar da egemenliğin mutlak sahibi, her türlü eksiklikten uzak, üstün ve her işi hikmetli olan Allah'ı tesbih ediyor.

Taha 114/ Gerçekliğinde şüphe bulunmayan, her şeye hükümran olan Allah yüceler yücesidir. Sana vahyi tamamlanmadan Kur'an'ı okumada aceleci davranma ve "Rabbim! İlmimi arttır" de.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal