El-Fettah ne demektir? El Fettah isminin anlamı ve geçtiği ayetler

Kur'an - ı Kerim 'de Sebe suresinde geçen '' el - Fettah '' kelimesi Allahu telanın en güzel isimlerinden bir tanesidir. Mümin Allahu teala 'dan ümidini kesmeyen kişidir. Allah, kullarının hep ümitvar içinde olmalarını gerekli kılar. Allahu tela kullarına hiç beklemedikleri anda kapılar açtığını buyurmaktadır. Bu sebeple de en güzel isimlerinden bir tanesi olan el - Fettah 'ın anlamı nedir? El - Fettah ne demektir? El - Fettah isminin anlamı ve Kur'an 'da geçtiği ayetler.

27.05.2022-20:47 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-20:47) El-Fettah ne demektir? El Fettah isminin anlamı ve geçtiği ayetler

Sıkıntı çeken kişilerin dertlerine çare olması için zikrettikleri el -Fettah isminin anlamı nedir? El - Fettah ismi Kur'an-ı Kerim'de nerelerde geçmektedir? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık ve haberimizde yer verdik. İşte detaylar..

El Fettah isminin anlamı nedir?

Fettah kelimesi; iyilik kapılarını açan, hakemlik yapan, tüm anlaşmazlıklarda hakemlik yaparak mutlak olan adaleti sağlayan, zulme uğrayan kişilerin yardımcısı olan, mümin kullarını başarıya ulaştıran, müminlere manevi kapıları açarak kalplerden keder ve elemi gideren, her bir derde çare bulan ve her türlü engelleri ortadan kaldıran anlamına gelmektedir.

El Fettah isminin anlamı '' iyilik kapılarını açan '', demektir. Allah 'u telanın mutlak adaleti ile kullarını dertlerinden kurtardığını anlatır. Acı çekenlere yardım ederek acıyı ortadan kaldırır. Her derdin devası olan bu esma her türlü engeli de ortadan kaldırır.

El Fettah şerifinin her türlü kapıyı da inananlara açtığına inanılır. Bu yüzden de Osmanlı Devleti döneminde bu ismin kapı tokmaklarına yazıldığı bilinir.

El Fettah isminin anlamı nedir

El Fettah Esmasının ne gibi fazileti vardır?

Allah müminlerin yüreklerinden tasayı ve kederi giderendir. İnsanı sıkıntısından kurtararak göğsüne genişlik verir. Anlaşılması zor olan ilimlerin üzerindeki zorluğu giderip anlaşılmasını kolaylaştırır. Allah, insanlara hidayet yollarını açandır.

Ya Fettah esmasının fazileti ise kişinin yaşadığı bütün sıkıntısını ve derdini atması demektir. Kişi, yaptığı duanın ardından veya kıldığı namazın ardından bu esmayı zikreder. Birden çok kez zikredilen Ya Fettah isminin insana her türlü kapıyı açtığına inanılır.

El Fettah hangi ayetlerde geçiyor

El Fettah ismi hangi ayetlerde geçiyor?

'' O yaratan, var eden, varlıklara şekil veren Allah'tır. En güzel isimler de O 'na aittir. Göklerde ve yerde olan kişiler O 'nun şanını yüceltir. O, galip olandır ve sonsuz hikmet sahibidir. '' Haşr Suresi 24. Ayet Meali

'' De ki: Rabbimiz hepimizi bir araya toplayacak ve sonra da hak hükmü ile aramızı ayıracak. O öyle fettah ve öyle alimdir. '' Sebe Suresi 26. Ayet Meali

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal