Eksik Dişler Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

Ağız sağlığının en önemli unsuru dişlerdir. Diş eksikliği bazen maddi sebeplerden bazen de korkudan ihmal edilir. Peki diş eksikliğinin estetik görüntü dışında zararı var mıdır?

15.02.2019-17:13 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-17:07) Eksik Dişler Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

Ağız sağlığının en önemli unsuru dişlerdir. Diş eksikliği bazen maddi sebeplerden bazen de korkudan ihmal edilir. Peki diş eksikliğinin estetik görüntü dışında zararı var mıdır? İşte yanıtı...

Maksimum 6 Ay

Ağzımızdaki eksik dişler birçok sağlık sorununa neden olabilir. Bunlar ağız içi problemlerle başlar, sistemik rahatsızlıklara kadar devam eder. Eğer ağzınızda eksik diş varsa bu eksikliği gidermek için maksimum 6 ay süreniz var.

Erken Önlem Almak Önemli

Eksiklik olan bölgedeki komşu dişlerin o bölgeye kayması ve eğer implant yapılması planlanıyorsa implant yapılacak olan kemiğin erimesi problemi görülebilir. Tabii böyle bir durumda ileri cerrahi tekniklerle o bölgeye kemik ilavesi yapılması gerekecektir. Oysa diş kaybı yaşandıktan 1.5-2 ay sonra o bölgeye bir implant yapılırsa, herhangi bir kemik ilavesi veya farklı bir problemle karşılaşma riski düşüktür.

Eğer Tedavi Edilmezse...

Eğer eksik dişler tedavi edilmezse çiğneme bozuklukları, komşu dişlerin boşluğa kayması veya devrilmesi sonucunda dişler arasında boşluklar görülür. Bunun sonucunda ise diş eti hastalıkları ve çürükler, estetik sorunlar ve sindirim problemleri, hazımsızlık gibi sorunlar yaşanabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal