Ekrem İmamoğlu'na Yargı 'Dur' Dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin mesai günlerini 5'ten 2'ye indirip AK Parti İBB Meclis grubunun, eylül toplantılarının 5 gün olmasıyla alakalı talebini oylamaya sunmayan İmamoğlu'nun bu uygulaması yargıya sunuldu.

10.09.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-13:42)

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin mesai günlerini 5'ten 2'ye indirip AK Parti İBB Meclis grubunun, eylülde yapılması planlanan meclis toplantılarının 5 süreceğiyle alakalı teklifini oy biriliğine sunmadığını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tasarrufuyla alakalı mahkemeden yürütmeyi sonlandırma kararı alındı.

İstanbul 10. İdare Mahkemesinde açılan davada, belgelerdeki ayrıntıya göre, İBB Meclisi'nin 7 Temmuz 2019 günündeki kararında Başkan İmamoğlu, meclisin  mesai günlerini 5'ten 2'ye indirdi.

Meclis toplantılarının da yapılacağı gün sayısında anlaşmazlık yaşandı. AK Parti, İBB Meclisi'nin varolduğu günden bu yana haftanın 5 günü bir araya gelindiğini, 2 günün yeterli olmayacağını söyledi.

Başkan İmamoğlu ise aksini savundu.  Bunun sonucunda AK Parti yetkilileri, eylülde olması gereken meclis toplantılarının 5 gün sürmesine yönelik bir talepte bulundu. Bunun sonucu olarak da İmamoğlu, bu talebi oylatmadan reddetti.

AK Parti İBB Meclis Üyeleri Ömer Çetinkaya ve Faruk Gökkuş, İmamoğlu'nun bu kararını mahkemeye sundu. İstanbul 10. İdare Mahkemesinde açılan "yürütmeyi durdurma" davasında İmamoğlu'nun uygulamasıylaalakalı karar belirlendi.

Açıklanan karar şu şekilde dile getirildi:

"Dava konusu işlem eylül ayında yapılacak meclis toplantısına ilişkin olması ve toplantıdan önceki aşamaya ilişkin olması sebebiyle telafisi imkansız zararların doğacağı aşikardır. Açıklanan nedenlerle, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. maddesi uyarınca teminat almaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar verildi." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal