Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul kasasından 67 milyar TL’lik harcama: Peki bu paralar nereye gitti?

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’den, 5 yıllık ağır fatura. Altyapı, ulaşım ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere birçok konuda mağdur olan İstanbul’un kasasından, 67,3 milyar TL harcandı. Peki bu harcamalar nereye gitti?

13.03.2024-12:36 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-12:57) Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul kasasından 67 milyar TL’lik harcama: Peki bu paralar nereye gitti?

2019 yılında İstanbul yönetimini ele alan Ekrem İmamoğlu, bu zamanda kadar kasan 67,3 milyar TL harcadı. Peki git gide kötülen, yaşanması çile haline gelen İstanbul’da bu para ile ne yapıldı? İstanbul seçmeni yıllardır bu sorunun cevabını ararken gerçek gün yüzüne çıktı. İstanbul’da 67 milyar TL çarçur edildi. 

İBB Harcama

İmamoğlu’ndan İstanbul’a 67 milyar TL’lik zarar 

Büyük vaatler ile 2019 yılında İBB’nin başına geçen Ekrem İmamoğlu, geldiği gündem beri vatandaşı kandırmaya devam ediyor. Öyle ki İstanbul’un geldiği noktaya tahammülü kalmayan vatandaş, 31 Mart yerel seçimler için gün saymaya başladı. Araştırma şirketleri ve vatandaşın bitmek bilmeyen 'hizmet' yarası, CHP'nin artık büyükşehir için son dönemine geldiğini gösteriyor..

İBB bütçesinden yapılan harcamalar

İsrafı bitireceğiz derken 175 milyon çarçur edildi 

Altyapı ve ulaşım sorunu dayanılmaz bir hale gelirken, ‘İsrafı bitirdik’ sözleri ile algı yaratarak el altından 175 milyon harcayarak büyük bir israfa imza attı. İstanbul’un çilesi bununla da bitmedi.  CHP'li Ekrem İmamoğlu seçim PR'yı için İBB kasasına yani İstanbullunun bütçesine de el koydu. Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasına İBB bütçesinden tek seferde 980 milyon TL aktarıldı.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal