Ziraat Bankası Iban No Öğrenme

Bankalar arası para transferi yapmak isteyenler Ziraat Bankası IBAN no öğrenme, IBAN doğrulama gibi konular hakkında araştırmalar yapıyor. Bu konular hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, doğru adrestesiniz…

10.05.2018-17:40 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-17:31) Ziraat Bankası Iban No Öğrenme

IBAN NUMARASI NEDİR?

IBAN numarası bankalar arası para transferleri yapmak adına kullanılan bir numara türüdür. IBAN numarası 24 haneli rakamdan meydana gelmektedir ve IBAN numarasının başında iki harften oluşan ülke kodu yer almaktadır.

IBAN numarasının ilk iki basamağı kontrol basamakları anlamına gelir. Beşinci basamak ile yedinci basamak arası beş hanelik banka kodu, sekizinci basamak tek haneli Rezerv Alan kodu, dokuzuncu basamak ile yirmi dördüncü basamak arası 16 hane ise hesap numarası olarak kodlanmıştır.



Bu numarayı ayrı banka şubeleri arasında para gönderme işlemi (EFT) de kullanabileceğiniz gibi, aynı bankaya ait hesaplar arasındaki havale işlemlerinde de kullanmanız mümkün. Ziraat Bankası da dâhil olmak üzere her banka hesabına bağlı bir IBAN numarası mevcuttur. Para gönderme ve para alma işlemlerini daha çabuk ve hatasız olarak gerçekleştirmek adına IBAN numaranızı öğrenmeniz gerekir. Bankanızdaki hesaplar arası ara transferi dışında, EFT ve Havale işlemleri de yapabilirsiniz. IBAN numarasını bildiğinizde bu işlemleri daha kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

 
ZİRAAT BANKASI IBAN NO ÖĞRENME

Ziraat Bankası IBAN numarasını öğrenmek istiyorsanız bankanın www.ziraat.com.tr adresinde bulunan IBAN hesaplama sayfasından, internet bankacılığından, 0850 220 00 00 müşteri hizmetlerinden ya da Ziraat Bankası şubelerinden yararlanabilirsiniz. İnternet şubesinden yapacağınız IBAN numarası öğrenme işlemi için şube Kodu, şube ismi, müşteri numarası veya ek numarasına ihtiyaç duyacaksınız. Ek No, Ziraat Bankası hesap numaranızın son dört rakamını ifade eder.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal