Yeşil Kundura Konkordato İlan Etti

Türkiye'nin köklü ayakkabı imalatçılarından olan Yeşil Kundura, konkordato istedi. Şirkete üç ay geçici mühlet veren mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi ve onayı için de iki kişilik konkordato komiseri görevlendirdi

18.09.2018-12:05 - (Son Güncelleme: 18.09.2018-11:54) Yeşil Kundura Konkordato İlan Etti

Yeşil Kundura Sanayi AŞ, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca mahkemeye gitti. Mahkeme, firmaya dönük yeni haciz yapılmasını engelledi.

Hürriyet'in aktardığına göre, firmaya üç ay geçici mühlet veren mahkeme, firma faaliyetlerinin denetimi ve onayı için de iki kişilik konkordato komiseri görevlendirdi.

Yeşil Kundura'nın kökleri Yeşil Kardeşlerin açtığı ilk ayakkabı atölyesinde 1948 senesinde atılmıştı. Dönemin koşullarına göre ayakkabının her aşaması için ayrı bir titizlik ve incelikle çalışan şirket 1960 senesinde fabrikasyon imalata başlamıştı. Bu aşamanın ardından büyük çaplı imalatlar yapan Yeşil Kundura, imalattan dağıtımına dek sektörün her bölümünde faaliyet yapıyordu.

KONKORDATO NEDİR?

İflas anlaşması yada konkordato (İtalyanca:concordato) batık haldeki firmaların borçlarını ödeyebilecekleri şartlar içinde ödemek için alacaklılarıyla gerçekleştirdikleri anlaşma. Bu manası ile tarihte "Papalık konumu ile başka hükümetler arasında gerçekleştirilen anlaşmalar" için kullanılmıştır.

Günümüzde ise hukuk ve ekonomi alanlarında batık hallerde, alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları için aralarında gerçekleştirdikleri sözleşme manasında kullanılmaktadır. Türkçeye iflas anlaşması olarak geçirilen konkordato, borçlunun, alacaklılarının üçte ikisiyle anlaşarak borçlarının en az yarısını vermesi ve kalanını da ödeme planına bağlamasıdır.

Ticaret mahkemesinin kabul ettiği bu anlaşmada alacaklılar, alacaklarının belli bir kısmından feragat eder veya vadesi gelmiş borçların vadesini uzatabilirler.

Konkordato, borçlu ile alacaklı arasında gerçekleştirilen yeni bir anlaşma olup borçlu olan şirket, tespit edilen sürede borçlarını ödemeyi sürdürür. Bu anlaşmayı inceleyen icra mahkemesi, borçlunun talep edilen koşulları sağladığını kabul ederse borçluya iki aylık konkordato süresi verir. Bu süre içinde borçlarının yarısını ödemesi gerekir.

İflas kararına, yeni sisteme göre, en fazla alacaklı olan şirket karar verir. HSK, iflas ve konkordato hususunda uzman asliye ticaret mahkemesini iki hafta içinde tespit eder.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal