Van'da Yapılacak Proje 15 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak

Faaliyet göstermeye başlayan Van Tekstilkent'in tamamen dolması sebebi ile yatırım gerçekleştiremeyen firmalar için Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 100 hektarlık sahaya yeni Tekstilkent kurulacak. Yapılacak proje 15 bin kişiye iş kapısını açacak.

26.01.2019-15:40 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-15:29) Van'da Yapılacak Proje 15 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak

Van ekonomisinin hareketlenmesi ve istihdamın yükselmesi için Van-Hakkari kara yolunda 300 dönümlük bir sahaya kurulan Tekstilkent'te doluluğun yüzde 100'e çıkması üzerine ikinci etabının kurulması için harekete geçilen proje neticeye ulaştı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA), yeni yatırımcıların isteklerinin karşılanması için Tekstilkent'in ikinci etabının Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 100 hektarlık sahaya kurulması için hazırladığı proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onay gördü. 16 milyon liralık yatırımla meydana getirilecek yeni Tekstilkent'te 15 bin vatandaşın istihdam edilerek şehirdeki işsizliği ciddi oranda düşürmeyi amaçlıyor.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Tekstilkent'in birinci etabındaki 15 firmaya ilave olarak, yer olmadığından dolayı Tekstilkent dışında çalışan 15 firmanın daha olduğunu ve 30 firmada ortalama 3 bin 500 kayıtlı personel bulunduğunu ifade etti. Van'da yatırımda bulunmak için kendilerinden yer isteyen önemli sayıda yatırımcı olduğunau belirten Güray, DAKA olarak bu konu ile ilgileneceklerini ikinci etabın kurulması için proje üzerinde olduklarını açıkladı.

BAKANLIK 16 MİLYON LİRALIK KAYNAK SAĞLADI

Geçtiğimiz sene güdümlü proje desteği bünyesinde birinci etabın yanındaki 77 bin metrekarelik sahayı yatırımcılara tahsis etmek üzere karar verildiğini söyleyen Güray, şu açıklamalarda bulundu:

'Yatırımcılardan gelen talepleri göz önünde bulundurduğumuzda ikinci etap olarak planladığımız mevcut yerin de yetersiz kalacağını gördük. Tekstilkent ikinci etap için daha büyük bir alan arayışına girdik ve bu kapsamda Van Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 277 hektarlık alanın 100 hektarlık bölümüne talip olduk. OSB Yönetim Kurulu Başkanı, üyeleri ve Müteşebbis Heyet Başkanı olan Valimizin de projemize sıcak bakması üzerine fizibilitemizi hazırladık ve Bakanlığımıza sunduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından yapılan değerlendirme neticesinde 'Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB Altyapı' projemiz kabul edildi. Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında 16 milyon liralık kaynak Bakanlığımız tarafından bu yatırım için aktarıldı. Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile yürüteceğimiz projemizin sözleşmesini yakın zamanda imzalayarak altyapı çalışmalarına başlamayı planlıyoruz.'

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal