Ünlü Ayakkabı Firması Hotiç Konkordato İlan Etti

Ünlü Türk ayakkabı markası Hotiçi konkordato ilan etti. Şirketten yapılan açıklamada son dönemde piyasadaki hareketlerden sebeple nakit sıkıntısı çekildiği kaydedildi.

01.09.2018-14:55 - (Son Güncelleme: 01.09.2018-14:47) Ünlü Ayakkabı Firması Hotiç Konkordato İlan Etti

Ünlü ayakkabı şirketi Hotiç, konkordato açıkladı. Hotiç CEO'su Alihan Hotiç'in yayınladığı açıklamada mahkemenin dün firma için önlem kararı aldığı kaydedildi. Açıklamada firmanın son dönemde piyasadaki hareketlerden sebeple nakit sıkıntısı çektiği kaydedildi.

ŞİRKETTEN YAPILAN AÇIKLAMA

İşte o açıklama:

"Kamu Oyunun Dikkatine;

HOTİÇ Ayakkabı Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak, 1938 senesinden bugüne, Türkiye çapında 150 satış noktası, 900'e varan personelimiz ile 1,5 milyonu aşkın müşterimize hizmet veriyoruz.

80 senelik güçlü geçmişimizde değişik yaşam tarzlarına göre, özgün tasarım, toplam kalite ve marka kimliğini öne alan sektöründe önder ayakkabı ve aksesuar firmasıyız. Tasarım ve üretiminin hepsi Türkiye'de olan, üretim teknolojisini, el işçiliğinin kalitesiyle bir araya getiren moda firması HOTİÇ olarak 2015 senesinde Türkiye'den çıkan ilk küresel Türk ayakkabı şirketi olma amacı ile ihracat yoluna çıktık. Tüm satın almamızı yurt içindeki tedarikçi ortaklarımızla yaparak, Türk ayakkabı ve çanta imalatının gücünü de arkamıza alarak çok hızlı bir ivme yakaladık.

İki yılda yedi katına çıkan ihracat oranlarına ulaşmayı başardık. İsviçre'den Moğolistan'a dek geniş bir coğrafyaya varan markamız, şu ana kadar kendi mağaza konseptimiz ile açılan bayiler aracılığı ile gelişti. Fakat son dönemde piyasalarda meydana gelen nakit akışı sıkıntısı, TL'de meydana gelen aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üstüne çıkarması nedeni ile firmamız, kısa vadeli ödemelerde problem yaşamaya başlamıştır. Bu süreç, ticari eylemleri de etkiler duruma gelmiştir."

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, mali durumdan zor halde olan bir kurumla gerçekleştirilen iflas anlaşması manasına gelmektedir. İflas eden şirketin üstünde olan batık borçların temizlenmesi için yapılan konkordato, birçok yöntemle uygulanabilmektedir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal