Turkuaz Taksi Dönemi Sona Eriyor

İstanbul trafiğindeki turkuaz taksi dönemi sona eriyor.

06.02.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-16:06) Turkuaz Taksi Dönemi Sona Eriyor

Artık bütün taksiler aynı tarifeden ücret alacak.İstanbul Taksiciler Esnaflar Odası Başkanı Eyüp Aksu, turkuaz taksi sahiplerinin sarı renkli taksi tarifesi ile yolcu taşıyabilmesi için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne müracat ettiklerini belirtmişti. Karar bugün çıktı ve dileyen taksiciler sarı taksiye dönebilecekler.

İstanbul'da 1 Haziran 2018'den itibaren yürürlüğe giren uygulama ile sarı taksilerin yanında üst segment olan turkuaz taksiler devri başlamıştı. Turkuaz taksileri tercih eden yolcular sarı taksilere kıyasla yüzde 15 daha çok ücret ödeyerek konforlu yolculuk etme olanağına sahip oluyorlardı. Durum böyle olunca turkuaz taksilerin fazla ücret sebebiyle tercih edilmediği belirtilmişti.

BUGÜN KARAR ÇIKTI

Bugün karar verildi. Dileyen turkuaz taksiler sarı renge dönebilecekler.İstanbul Taksiciler Esnaflar Odası Başkanı Aksu, turkuaz taksiden sarı taksiye dönüşle ilgili açıklamasında, "Bugün karar çıktı. İsteyen turkuaz taksi sahipleri artık yollarına sarı taksi olarak devam edebilecekler.Tarifeleri de sarı taksi tarifesi olacak." dedi.

Hemen hemen 350 tane Turkuaz taksinin olduğunu belirten Eyüp Aksu, " Turkuaz renkli taksilerimizden isteyen esnafımız artık sarıya dönebilecekler. İsteyen esnafımız da aracın rengini değiştirerek sarı renkli C segmenti tarifesi ile İstanbullu vatandaşlara hizmet verecekler." ifadesini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal