Türkiye, Sudan'dan Tarım Arazisi Kiraladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin Sudan'dan arazi kiraladığını açıkladı. Pakdemirli, "Şimdi belki yok fakat 50 sene sonra kıtlık, yokluk olabilir" dedi.

14.12.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-10:32) Türkiye, Sudan'dan Tarım Arazisi Kiraladı

TBMM Genel Kurulu'nda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığının bütçesi ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Pakdemirli, Sudan'dan kiralanan tarım arazileriyle alakalı "Şimdi belki yok fakat 50 sene sonra kıtlık, yokluk olabilir" dedi.

"AVRUPA'DA 1., DÜNYADA 7.'YİZ"

Pakdemirli, tarımla alakalı verileri aktararak, "BM verilerine göre tarımsal hasılada Avrupa'da 1., dünyada 7.'yiz. Toprak kaynağı olarak da dünyada 17. basamaktayız. Bunun manası ne biliyor musunuz? Biz kaynaklarımızı iyi kullanıyoruz" dedi.

'DÜNYAYI DOYURAN, DÜNYANIN LİDERİ OLACAKTIR'

"Dünyayı doyuran, dünyanın lideri olacaktır" diyen Bekir Pakdemirli, ilerleyen senelerde dünya çapında en önemli şirketlerin tarım alanında faaliyet yapan şirketler olacağını söyledi.

Dünyanın 20 sene içinde 10 milyara varan bir nüfusa, yüzde 55 şehirleşmeden yüzde 70 şehirleşmeye ulaşacağını söyleyen Pakdemirli, "Yüzde 50 daha fazla gıda gereksinimi olacaktır. Bunun haricinde, çölleşme ve iklim değişimi oluyor. Türkiye'de de buna benzer bir tablo bulunuyor. Türkiye'nin nüfusu belki 100 milyon olmayacak fakat 98 milyon olacak bir nüfusumuz söz hususu. Türkiye'nin yüzde 80 şehirleşme ve yüzde 50 daha fazla gıda artışına gereksinimi var" dedi.

'SUDAN'DAKİ ARAZİ, ARAZİLERİMİZİN YÜZDE 10'U VE BEDELSİZ'

Pakdemirli, Sudan'da kiralanan tarım arazilerinin uzun sürede gereksinimden kaynaklandığını söyleyerek, "Eğer biz Türkiye olarak, Türkiye'de tarım yapacaksak ufka da bakacağız. Sudan'da bize verilen arazi bütün Türkiye'deki sulanabilir dahil arazilerimizin yüzde 10'u ve ücretsizdir. ABD, Fransa, Çin bunu kullanıyor da niçin biz kullanmayalım? Şimdi belki yok fakat 50 sene sonra kıtlık, yokluk olabilir" diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal