Türk Muzu Maldivler'e İhraç Ediliyor

Antalya Tarım ve Orman Müdürü Özeni, "Üretimin artmasıyla muz ithalatımız azalmaya başladı. İthalatın azalmasından öte ihracatımız söz konusu. Geçen yıl Maldivler'e muz ihraç ettik" diye konuştu.

29.03.2019-16:10 - (Son Güncelleme: 29.03.2019-16:02) Türk Muzu Maldivler'e İhraç Ediliyor

Antalya Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, üretimin artmasıyla muz ithalatının azalmaya başladığınıbelirterek, "İthalatın azalmasından öte yıllık 25 tona yakın bir ihracatımız söz konusu. Geçen yıl Maldivler'e muz ihraç ettik" şeklinde konuştu.

Mustafa Özen, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Açığı karşılayabilmek için ithalata başvuruyoruz. Fakat 2017 ile 2018 yılında büyük alanlarda özellikle Manavgat ilçemizde yüksek tünel yapımına yönelik büyük yatırımların ardından muz üretimimiz ciddi anlamda arttı. Geçen yıl 163 bin ton muz üretimimiz oldu, son 7 yılda üretimde 100 bin ton artış sağlandı. Sadece Manavgat bölgesinde bin 500 dönüm olan muz üretim alanı geçen yıl 3-4 kat bir büyüme gösterdi. Üretimin artmasıyla muz ithalatımız azalmaya başladı. İthalatın azalmasından öte yıllık 25 tona yakın bir ihracatımız söz konusu. Geçen yıl Maldivler'e muz ihraç ettik."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal