TOKİ Konutlarında Kura Heyecanı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 67 ilde yürürlüğe soktuğu 50 bin sosyal konut hamlesinin 6 Mayıs Pazartesi günü Ankara Kuzeykent ile başlayan kuralarında bu seferki sıra İstanbul

26.06.2019-10:23 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-10:02)

İstanbul Kayabaşı’nda bulunan 4 bin 467 tane konutun kurası bugün ve yarın yapılacak. Bugün 2+1 nitelikli 2 bin 338 konutun, yarın 3+1 nitelikli 2 bin 129 konutun kurası çekilecek.

ÇIKMAYANA İADE YAPILACAK  

Kura ile konutu belirlenenler, idarenin belirleyeceği ve duyaracağı tarihlerde Halk Bankası’nın TOKİ tarafından bildirilecek şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacak. Kura neticesinde ev sahibi olmaya hak kazanamayanlar ise başvuru sırasında yatırdıkları bedelleri (2+1 için 500 lira, 3+1 için 1000 lira) Halk Bankası şubelerinden geri iade alabilecek.

GELİR ŞARTI 4800 TL 

Sözleşme imzalama aşamasına gelen hak sahiplerinin, başvuru koşullarını karşıladıklarını belgelemeleri gerekecek. Bunun için İstanbul il sınırları içerisinde bir seneden az olmamak şartı ile ikamet ettiklerini ve hanede bulunan kişilerin gelirinin en fazla net 4 bin 800 TL olduğunu (3+1 konut tipi dışında) kanıtlayan belgeleri idareye teslim etmekleri talep ediliyor.

BORÇ BİTENE KADAR DEVİR YOK  

Hak sahipleri, konut satış sözlemesinin imzalandığı tarihten itibaren 14 gün içinde herhangi bir neden göstermeksizin ve ceza ödemeksizin satış sözlemesinden geri çekilebilecek.

Peşinat yatırarak satış sözleşmesi imzalayan hak sahipleri konutun tesliminden önce sözleşmeden vazgeçebiliyor. 2+1 konut tipi projelerinde sözleşme imzalayanlar borçları bitene kadar konutlarını başka birine devredemeyecek. Borç bitene kadar da hak sahibinin ikamet koşulu geçerli olacak. 3+1 konut tipi projelerinde ise sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihinin iki yıl sonrasına kadar devredemeyecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal