Ticaret Bakanı Pekcan'dan Japonya Açıklaması: Ticareti Arttırmak İstiyoruz

Türkiye'nin karşılıklı 4,6 milyar dolar ticaret yaptığı Japonya ticaret radarına alınmış durumda. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Serbest Ticaret Anlaşması üzerinde çalışıyoruz ve bu adımlar daha da yoğunlaştı" açıklamasında bulundu

15.06.2019-11:30 - (Son Güncelleme: 15.06.2019-13:49)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Japonya’nın Tsukuba kentinde düzenlenen G20 Ticaret ve Dijital Ekonomi Bakanları toplantısına katılım sağladı. Japonya ile serbest ticaret görüşmelerinin yoğunlaştığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Bakan Pekcan, ticaretteki dengesizliği de vurguladı.

JAPONYA’YLA YOĞUN TRAFİK  

Pekcan, Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Hiroshige Seko ile de oldukça verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen sene 4,6 milyar dolar olduğunu söyleyen Pekcan, son zamanlarda ilişkilerde kaydedilen artış eğilimine karşın ikili ticarette bir dengesizliğin söz konusu olduğunu vurguladı. Pekcan, hedef pazarlardan Japonya ile ticareti dengeli bir şekilde geliştirmek istediklerini söyleyerek, Japonya ile özellikle Serbest Ticaret Anlaşması üzerinde çalıştıklarını ve son zamanlarda bu adımların daha da yoğunlaştığını belirtti.

KARŞILIKLI YATIRIM  

Japon Bakan ile Davos Zirvesi'nde görüştüklerini, Paris’te düzenlenen OECD toplantılarında da bir araya geldiklerini belirten Pekcan, ayrıca teknik delegasyonun 21-24 Mayıs’ta Japon heyetiyle bir çalışma gerçekleştirdiğini belirtti. Heyetlerin 17 Haziran’da tekrardan toplanacaklarına söyleyen Pekcan, “STA görüşmelerinde her ülkenin hassas olduğu noktalar bulunuyor. Dolayısıyla ortak bir noktada adım adım ilerliyoruz ama çok sıkı takip ediyoruz. Serbest Ticaret Anlaşması, Türk ve Japon firmalarının Türkiye’de ve Japonya’da daha fazla yatırım yapmalarını ve iki ülkenin ürünlerinin daha rahat pazar bulmasını sağlayacak” yorumunda bulundu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal