THY'nin En Büyük Alternatifi Halkalı'ya Kadar Uzanan Yüksek Hızlı Tren Oldu

Atatürk Havalimanı taşınmadan hemen önce Halkalı’ya kadar uzanan Yüksek Hızlı Tren hattının kullanıma açılması özellikle Ankara ve Konya’ya gidecek olan vatandaşlar için en kolay yollardan biri haline geldi.

20.04.2019-16:45 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-16:40) THY'nin En Büyük Alternatifi Halkalı'ya Kadar Uzanan Yüksek Hızlı Tren Oldu

Halkalı-Gebze tren hattının hizmete açılmasıyla beraber YHT seferlerinin Avrupa kesimine uzaması ve Atatürk Havalimanı’nın taşınması, İstanbul'da ikamet edenlerin ulaşım seçeneklerini de genişletti. Uçuştan en az üç saat önce İstanbul Havalimanı’nda olma gerekliliği, şehir merkezine uzaklık ve taksi-otoban ücreti gibi şehir içi ulaşım masrafları, vatandaşları özellikle Ankara ve Konya yönünde YHT’ye yöneltti. Bu hattaki YHT seferleri, son iki haftadır tam kapasiteye yakın hizmet veriyor.

UÇAKTAN DAHA UCUZ

İstanbul Havalimanı’na ulaşmaya çalışan yolcular, Havaİst otobüslerini tercih ederlerse 18 TL hizmet bedeli ödüyor. Aynı aileden çoklu yolculuk olması durumudna fatura daha da yükseliyor. Taksi tercih edilirse, en yakın ilçe konumundaki Arnavutköy’den bile 52 TL ulaşım ve otoban ücreti çıkıyor. Bu rakam, uzak ilçelerde 270 TL’ye kadar çıkabiliyor.

YHT’DE BÜYÜK AVANTAJ

İstanbul Havalimanı’na taşınma öncesi Halkalı hattı hizmete açılan Yüksek Hızlı Tren, vatandaş için iy bir alternatif oldu. İstanbul-Ankara arasında günde sekiz sefer düzenleniyor. Bunların ikisi Halkalı’ya kadar gidiyor. Ankara-Halkalı arası 5 saat 10 dakika sürüyor. Konya-İstanbul arasında da üç sefer yapılıyor. Bunlardan biri Halkalı’da bitiyor.

Konya-Halkalı arası mesafe, 5 saat 25 dakika sürüyor. Bu süreler, uçakla yolculuğu tercih edenlerin neredeyse İstanbul’da kaybettiği zamana yakın bir süre. Bunun yanında YHT biletleri Konya için 95 TL, Ankara için 80 TL. Yani uçak biletinden oldukça ucuz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal