THY ile Kuveyt Hava Yolları Arasında Kod Paylaşımı Anlaşması

Türk Hava Yolları (THY) ile Kuveyt Hava Yolları arasında ile imzalanan anlaşma sonucunda Kuveyt ile İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları arasında gerçekleşecek seferlerde ’kod’ paylaşımı yapılabilecek.

09.07.2019-15:07 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-15:28)

Türk Hava Yolları (THY) ile Kuveyt Hava Yolları arasında ile imzalanan anlaşma sonucunda Kuveyt ile İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları arasında gerçekeleşecek seferlerde ’kod’ paylaşımı yapılabilecek. Bu kapsamda her iki havayolu şirketi, kendi yolcularının yanında, biletlerini diğerinden satın alan yolcuları da taşıyabilecek.

THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, iki hava yolu şirketi yeni bir stratejik iş birliğine imza attı. İş birliği doğrultusunda Kuveyt ile İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları arasında gerçekeleşecek karşılıklı seferlerde kod paylaşımı yapılabilecek. Kod paylaşımlı uçuşların, 1 Ağustos’tan itibaren başlayacağı tahmin ediliyor.

Yeşilköy’deki THY Genel Müdürlüğü’nde, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Kuveyt Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Yousef Al-Jassem Al-Saqer ve taraflardan üst düzey temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen törende imzalanan kod paylaşımı anlaşması ile mevcut iş birliğinin yeni bir boyuta taşınması amaçlanıyor.

EKŞİ: HER İKİ HAVA YOLU ŞİRKETİNİN TİCARİ İLİŞKİLERİNE KATKIDA BULUNACAK  

İmza töreninde anlaşmanın önemi hakkında açıklamalarda bulunan Ekşi, Kuveyt Hava Yolları ile imzalanan kod paylaşımı anlaşmasından oldukça memnun kaldıklarını, anlaşmanın sadece her iki hava yolu şirketinin ticari ilişkilerine katkıda bulunmayacağını belirtti. Anlaşmayla Türkiye ile Kuveyt arasında seyahat eden yolculara alternatif bağlantılar sunulacağına da dikkat çeken Ekşi, şunları kaydetti:

"Yeni evimiz, İstanbul Havalimanı’na geçişimizle büyümemizin devamını sağlayacak imkanlar bütününe sahip olmamızın yanı sıra, tıpkı bugün Kuveyt Hava Yolları ile imza attığımız bu kod paylaşımı anlaşması gibi çeşitli iş birlikleri de gelişimimizin itici güçleri olacak. Aynı zamanda bu anlaşma, sadece iki hava yolu arasındaki ticari gelişime katkı sağlamakla kalmayıp, Türkiye ve Kuveyt’in ikili ilişkilerine de kültürel ve ticari bağlamda büyük bir katma değer oluşturacak. Yolcularımıza en iyi hizmeti sunmak ve müşteri deneyimini daha da geliştirmek adına anlaşma kapsamında yakın çalışma sergileyeceğimiz Kuveyt Hava Yolları’nın kıymetli çalışanlarına, değerli ekip arkadaşlarıma ve özellikle de Sayın Yousef Al-Jassem Al-Saqer’e bu sözleşmeyi hayata geçirmede sarf ettikleri çabadan ötürü teşekkür ediyor, iki kardeş ülke vatandaşlarının bu anlaşmadan önemli ölçüde istifade etmesini temenni ediyorum."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal