THY, Ankara'dan Bakü'ye Aktarmasız Uçacak

Türk Hava Yolları (THY), Ankara ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü arasında aktarmasız direkt uçuşları başlattı.

23.04.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-10:46) THY, Ankara'dan Bakü'ye Aktarmasız Uçacak

THY'nin Ankara-Bakü arasındaki direkt uçuşları bugün itibarıyla başladı. Uçuşların başlaması nedeniyle Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'nda bir etkinlik gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, THY Bakü Müdürü Seyfullah İlyas, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Ankara-Bakü arasında direkt uçuşların başlamasının Azerbaycan'da yaşayan Türklerin uzun zamandır beklediğini belirten Büyükelçi Özoral, “Bugün THY bu özlemi gidermiş olacak. Bu seferler Ankara ile Bakü arasındaki bağlarla daha sağlamlaşacak. Artık doğrudan seferler bizleri birbirimize daha da yakınlaştıracak ve iki başkent arasındaki ilişkilerin daha da sıcak olmasını sağlayacak. Bu ilk sefer münasebetiyle emeği geçen bütün yetkililere, THY'nin yetkililerine, Bakü Havaalanı'nın yetkililerine, Ankara Havaalanı yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu uçuşların her iki ülkeye de hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Başkentler arasında THY'nin uçuşlarını başlatacaklarını belirten THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, “İnşallah bu uçuş vesilesiyle iki kardeş ülke arasındaki dostluk, kardeşlik, ticaret, muhabbet artarak devam eder. Biz THY olarak biz bu iki ülke arasındaki ilişkileri arttırmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal